Η Βρετανία ξεπέρασε τη Γαλλία σε ότι αφορά τη παραγωγή αυτοκινήτων το 2013

Σχετικά άρθρα

mini oxford plant

To 2013 ήταν η χρονιά στην οποία η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε για πρώτη φορά από το 1966, τη αντίστοιχη Γαλλική, σε ότι αφορά τη παραγωγή αυτοκινήτων.

Στη Βρετανία κατασκευάστηκαν 1,55 εκατ. αυτοκίνητα, έναντι 1,54 εκατ. αυτοκινήτων στη Γαλλία. Το 2012 στην Αγγλία είχαν κατασκευαστεί 1,47 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ το 2011 1,35 εκατ. αυτοκίνητα, κάνοντας σαφές πως ο συγκεκριμενος κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε άνθηση. Αντίθετα στη Γαλλία παρουσιάζεται πτώση, αφού 1,66 εκατ. αυτοκίνητα βγήκαν από τα Γαλλικά εργοστάσια, ενώ το 2011 1,88 εκατ. αυτοκίνητα.

Έτσι η Βρετανία ανέβηκε στη τρίτη θέση στην Ευρώπη, πίσω από τη Γερμανία και την Ισπανία, με την Γαλλία να πέφτει στη τέταρτη. Αναλυτές πιστεύουν πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η Αγγλία θα κατασκευάζει περισσότερα από 2 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως. Σε αυτό θα συμβάλουν οι όλο και περισσότερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα, τόσο από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες (MINI, Land Rover, Jaguar, Vauxhall, McLaren, Rolls-Royce, Benltey), όσο και από τις Ιαπωνικές (Honda, Nissan, Toyota).

Από την άλλη, η κατάσταση στη Γαλλία δε φαίνεται να δείχνει σημάδια βελτίωσης μέσα στα επόμενα χρόνια. Η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, η στασιμότητα στην εγχώρια αγορά, η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης των αυτοκινητοβιομηχανικών προς τη παρούσα κυβέρνηση, είναι τα αίτια εκείνα που έχουν κάνει την Γαλλική αγορά να έχει παρακμάζουσα πορεία.

[Πηγή: Daily Mail]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ε.Ε. θα πρέπει να επιβάλει δασμούς 50% στα κινέζικα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η υπόθεση της επιβολής δασμών ως τροχοπέδη στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι απλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τα πορίσματα μελέτης,...

Οι Κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες πωλούν τα ηλεκτρικά τους μοντέλα έως και 3 φορές πιο ακριβά στο εξωτερικό

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί έχουν σημάνει συναγερμό ότι οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες τους θα μπορούσαν να καταστραφούν από ένα κύμα φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ωστόσο,...