Το plug-in υβριδικό Golf θα πάρει το χαρακτηριστικό “GTE”

Σχετικά άρθρα

VW-Golf-Plug-in-Hybrid-2014-21

Η μόδα επιβάλλει επιδόσεις αλλά και «πράσινο» προφίλ. Ταχύτητα αλλά και χαμηλή κατανάλωση. Συγκινήσεις χωρίς να επιβαρύνεται ούτε το περιβάλλον, ούτε το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη. Η απάντηση της Volkswagen σε αυτήν την μόδα, δεν είναι άλλη από το plug-in υβριδικό Golf που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα λάβει το “GTE” χαρακτηριστικό.

Όπως σας έχουμε ξαναπεί, το plug-in Golf, θα είναι στην ουσία η έκδοση της Volkswagen του Audi A3 e-tron. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ένας 1400άρης TFSI που θα αποδίδει 150 άλογα και θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 102 ίππων για συνδυαστική ισχύ της τάξης των 204 αλόγων και 350 Nm ροπής. Η ισχύς θα περνάει στον δρόμο από τους εμπρός τροχούς αφού πρώτα περάσει από ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-S tronic.

Σύμφωνα με την VW, το Golf GTE (αν τελικά ονομαστεί έτσι) καταναλώνει κατά μέσο όρο 1.5 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα με εκπομπές CO2 που δεν ξεπερνούν τα 35 gr/km. Επιπρόσθετα, μπορεί να καλύπτει έως και 50km χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα ενώ σε πλήρως ηλεκτρικό mode θα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 130km/h. Όταν όμως οι συνθήκες (ή οι ορέξεις του οδηγού) το απαιτούν και λειτουργεί σαν υβριδικό, το GTE θα είναι ικανό για 0-100km/h σε 7.6 δευτερόλεπτα.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...