O θρυλικός V8 Hemi οδεύει προς το τέλος του

Σχετικά άρθρα

392_Hemi_V8_Engine

Ο Hemi V8 κινητήρας της Chrysler υπάρχει με τον έναν τρόπο ή τον άλλο από τις αρχές της δεκαετίας του ’50. Δυστυχώς όμως, φτάνει στο τέλος της διαδρομής του. Ζούμε σε εποχές downsizing, “πράσινων” κινητήρων και περιβαλλοντικής συνείδησης και είτε μας αρέσει είτε όχι, οι κατασκευαστές πρέπει να προσαρμοστούν. Αυτό θα γίνει και στην SRT:

Είμαστε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο στην SRT. Προφανώς επενδύουμε στον Hemi μας, είναι ένας φανταστικός κινητήρας, κομψά απλός και με εξαιρετική ισχύ και πιστεύω πως είναι ακόμα επίκαιρος.

Δήλωσε το αφεντικό της SRT, Ralph Gilles. Η συνέχεια όμως δεν είναι τόσο θετική. Ο Gilles είπε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Hemi είναι ακόμα στην παραγωγή, είναι εξαιτίας της ζήτησης που έχει και συνέχισε λέγοντας πως η εταιρία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους πελάτες και τους οπαδούς της μέσω των social media ώστε να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση. “Ο σύγχρονος οπαδός των musclecars γίνεται ολοένα και πιο ανοιχτόμυαλος” είπε.

Η αντικατάσταση του Hemi με ένα νέο, πιο σύγχρονο κινητήρα θα γίνει μέχρι το τέλος της δεκαετίας ενώ ο Gilles δικαιολόγησε τη στιγμή που η SRT φαίνεται να “αποκηρύσσει” τον Hemi λέγοντας πως το ίδιο έκαναν και η AMG και το M division και άλλες “παραδοσιακά ατμοσφαιρικές” δυνάμεις.

[Πηγή: Car Advice]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα