Video: Ίσως ο πιο τρελός γύρος στο Nürburgring που έχεις δει ποτέ [Like a boss]

Σχετικά άρθρα

citroen AX diesel Nurburgring record lap 955 BTG

Μπορεί η McLaren P1 να φημολογείται πως έχει σημειώσει τον εξωπραγματικό χρόνο των 6:33 στο Nurburgring, αλλά το να βλέπεις ένα Citroen AX Diesel να γυρνά στη Πράσινη Κόλαση σε λιγότερο από 10 λεπτά, τότε αυτό είναι το video της ημέρας.

Το Citroën AX είναι παραγωγής του 1993 και έχει περισσότερα από 685.100 χλμ στο κοντέρ του. Φορά έναν 1.360 κ.εκ κινητήρα απόδοσης 52 ίππων που κινεί το βάρους 720 κιλών AX. Οι βελτιώσεις πάνω του ελάχιστες, όπως η τοποθέτηση μιας μπάρας θόλων, καθώς και η αλουμινένια εισαγωγή αέρα από τον 1.5D κινητήρα.

Ο Γάλλος ιδιοκτήτης είχε βάλει έναν και μοναδικό στόχο. Να σπάσει τα 10 λεπτά στο Ring εδώ και πολύ καιρό. Ο ίδιος έχει επισκεφτεί τη Πράσινη Κόλαση 10 φορές, κάνοντας ένα ταξίδι 1.115 χλμ από τη πατρίδα του. Μέχρι σήμερα έχει σπάσει 6 κινητήρες, έχει αλλάξει 5 κιβώτια, σημειώνοντας 118 γύρους στη Γερμανική πίστα, δίχως να σημειώσει χρόνο κάτω των 10 λεπτών.

Την τελευταία φορά όμως συνάντησε τις ιδανικές συνθήκες. Άδειο δρόμο, στεγνή άσφαλτο, κανένα οδηγικό λάθος και κυρίως αξιόπιστο κινητήρα. Όλα τα παραπάνω έδωσαν έναν BTG (Bridge to Gantry) γύρο σε χρόνο 9:55!

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...