Η Honda καλύπτει τα οικονομικά κενά στη McLaren

Σχετικά άρθρα

_79P7473b

Στην παρουσίαση της MP4-29, αλλά και στο 4ημερο τεστ στη Jerez, δεν υπήρχε βασικός χορηγός πάνω στο μονοθέσιο της McLaren. Η ομάδα διατήρησε το ασημί χρώμα, το οποίο “φοράει” από το 1997, αλλάζοντας το επίσημο όνομα με το οποίο συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1, σε McLaren-Mercedes.

Πολλοί φίλοι της ομάδας και αρκετοί ειδικοί, άρχισαν να φοβούνται για τα οικονομικά της, αφού η Vodafone φαίνεται πως πλήρωνε το ικανοποιητικό ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Βασικός κανόνας στη F1 λέει πως, όσα περισσότερα χρήματα έχεις, τόσα περισσότερα ξοδεύεις για την εξέλιξη του αυτοκινήτου και αυτά τα 60 εκατομμύρια σίγουρα τα χρειαζόταν η McLaren. Απ’ ότι φαίνεται όμως, η συμφωνία με τη Honda φέρνει χρήματα στην ομάδα ήδη από φέτος. Τι προβλέπει η συμφωνία; Σύμφωνα με το Γερμανικό Auto Motor und Sport, 100 εκατομμύρια σε οικονομική υποστήριξη, κάλυψη του 50% των μισθών των οδηγών και από το 2015, δωρεάν παροχή κινητήρων.

Αυτό δίνει χρόνο στο Ron Dennis για την εύρεση του κατάλληλου βασικού χορηγού. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές, η McLaren και η Lotus παλεύουν για τον ίδιο χορηγό, τη Sony. Ο Ιαπωνικός γίγαντας πιθανότατα θέλει μέσα από τη F1 να προωθήσει το νέο PlayStation 4 και οι δυο ομάδες που βρίσκεται σε συζητήσεις, προσφέρουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, καθυστερώντας την επιλογή.

Πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Michael Schmidt, η McLaren βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη Lotus, αφού:

Προφανώς, τα χρήματα (της Honda) ήδη ρέουν αυτή τη σεζόν.

[Πηγή: Auto Motor und Sport | Photo Copyrights: Andrew Ferraro/LAT Photographic]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...