Lotus E22

Την ίδια ημέρα και ώρα που είχε προγραμματίσει η McLaren την δική της παρουσίαση της MP4-29, η Lotus έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της E22. Θέλοντας προφανώς να μπει στο μάτι του Ron Dennis που συζητούσε τη μετακίνηση του Eric Boullier στην ομάδα του. Έπειτα, ανακοίνωσε πως δεν θα παραβρεθεί στο τεστ της Jerez, με τον τότε επικεφαλής της ομάδας να δηλώνει σίγουρος πως δεν θα είναι η μόνη που θα απουσιάσει από την Ισπανία. Αυτές οι δηλώσεις δεν επαληθεύτηκαν, με το Γάλλο να αλλάζει τελικά στρατόπεδο κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Στη συνέχεια προέκυψαν στην Ισπανία τα προβλήματα με το power unit της Renault, η οποία προμηθεύει με κινητήρες και τη Lotus, πριν αρχίσουν οι φωνές για παράνομη μύτη της E22, τις οποίες όμως ο Charlie Whiting απέρριψε, ξανά κατά τη διάρκεια του πρώτου χειμερινού τεστ. Έτσι λοιπόν, η ομάδα αποφάσισε το shakedown του νέου μονοθεσίου να γίνει στην Ισπανική πίστα, σήμερα το απόγευμα, κλείνοντας ένα περίεργο για την ίδια κύκλο. Παράλληλα ανέβασε κι ένα χιουμοριστικό βίντεο στο κανάλι της στο Youtube. Αυτό έχει τίτλο “Pimp My Ride”, επικαλούμενο τη γνωστή εκπομπή του MTV, και τον μηχανικό της ομάδας Chris να παραπονιέται δουλεύοντας στο πίσω μέρος του μονοθεσίου:

Αυτό είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχω ποτέ κληθεί να κάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πίστα θα βρεθούν εκπρόσωποι των Red Bull, Toro Rosso και Caterham, δηλαδή των υπολοίπων ομάδων της Renault, στην προσπάθεια που γίνεται για να φτάσουν στην λύση των προβλημάτων των power units. Η Lotus αρχικά ήταν αντίθετη με αυτή την ιδέα, όμως η Renault φέρεται να έχει υποσχεθεί να καλύψει τα έξοδα της ομάδας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και οι άλλες ομάδες τις αλλαγές που θα έχει ο κινητήρας της E22.

Με τις οικονομικές δυσκολίες της Lotus να είναι πλέον γνωστές και την απουσία από το πρώτο χειμερινό τεστ πραγματικότητα, η νέα σεζόν δεν φαίνεται, για την ώρα τουλάχιστο, να είναι ικανή να φέρει αντίστοιχες επιτυχίες με την περσινή. Ο Nico Hulkenberg πάλεψε μέχρι τέλος για τη δεύτερη θέση του οδηγού της ομάδας και σε πρόσφατη συνέντευξή του, ρωτήθηκε για το μέλλον της.

Motor Racing - Formula One Testing - Day 1 - Jerez, Spain

Είναι δύσκολο να πω αν αισθάνομαι ανακουφισμένος (που δεν πήγα στη Lotus). Υπάρχει αβεβαιότητα και είναι αρκετά ασαφής η κατάστασή τους αυτή τη στιγμή. Αλλά δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει την απόδοσή τους αυτή τη στιγμή. Αυτό μένει να φανεί. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί (η χρονιά) γι ‘αυτούς.

Όσο για την ομάδα του Force India, ο Γερμανός δήλωσε:

Νομίζω ότι η ομάδα έχει μεγαλώσει. Μπόρεσα να το δω όταν ήρθα πίσω στο εργοστάσιο. Η υποδομή έχει αλλάξει. Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι, καθώς και η ομάδα μεγαλώνει, κι αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

[Πηγή: Autosport,Lotus F1 Team,Globo | Photo Copyrights: Lotus F1 Team/Sahara Force India]