Τραγικό δυστύχημα στον αγώνα dragster στο Ελληνικό

Σχετικά άρθρα

motorcycle-dragster-01

Μία τραγωδία έλαβε χώρα στον αγώνα dragster στο Ελληνικό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος και να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ένας 21χρονος.

Ο αγώνας ξεκίνησε το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο και οι συμμετοχές ήταν πολλές. Όμως το ευχάριστο κλίμα άλλαξε ξαφνικά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι. Ο 19χρονος είχε μόλις ολοκληρώσει το πέρασμα του στον δεξί διάδρομο με ένα drag-spec παπάκι και  300 περίπου μέτρα μετά τον (δυσδιάκριτο όπως μας λένε πηγές) τερματισμό, έκανε αριστερά για να κατευθυνθεί στο σημείο όπου οδηγοί και αναβάτες κάνουν την αναστροφή για να επιστρέψουν στα pits. Εν τω μεταξύ, η άλλη μηχανή, μία Suzuki Hayabusa με αναβάτη τον 21χρονο ξεκίνησε το δικό της πέρασμα και στην ουσία εμβόλισε τον συναθλητή στο σημείο που βρισκόταν.

Όπως καταλαβαίνεις η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Ο 19χρονος πέθανε ακαριαία ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο 21χρονος παλεύει για τη ζωή του στο Ασκληπιείο Βούλας. Εμείς εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να εκφράσουμε την απεριόριστη θλίψη μας και την συμπαράσταση μας στις οικογένειες των δυο νεαρών. Θα παρακαλέσω να μην αναπαραχθούν φήμες, μαρτυρίες κλπ για η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη και σε αυτό το σημείο δεν ωφελεί σε τίποτα.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος – ΟΜΑΕ εκφράζει τη λύπη της για το τραγικό συμβάν στη διάρκεια της προπόνησης με μοτοσικλέτες στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μοτοσυκλέτες στο Ελληνικό στις 8 Φεβρουαρίου 2014. Το σωματείο ΦΙ.Μ.Α. (Φίλοι Μηχανοκίνητων Αθλοπαιδιών), μέλος της Ομοσπονδίας νομίμως διοργάνωσε αγώνα-παιδιά Drag Day αυτοκινήτων στις 8 – 9 Φεβρουαρίου 2014 στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού, με την έγκριση της ΟΜΑΕ. Η Ομοσπονδία εξέδωσε τη σχετική άδεια τέλεσης του αγώνα, αφού ελέγχθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...