Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου: O Ecclestone λάδωσε αλλά είναι αθώος

Σχετικά άρθρα

Formula One commercial supremo Ecclestone gives an interview prior to the German F1 Grand Prix at the Nuerburgring circuit

Η υπόθεση δωροδοκίας του Ecclestone είναι πλέον γνωστή, ο 83-χρονος λάδωσε τον Gerhard Gribkowsky, για να πουληθούν φθηνότερα οι μετοχές που αγόρασε η CVC. Η Constantin Medien που πούλησε τις μετοχές, θέλει τα χρήματα που έχασε από την αγοροπωλησία. Η αποζημίωση που ζητούσε ήταν 103 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο, υπήρχε σίγουρα ανήθικη συμφωνία ανάμεσα στον Bernie Ecclestone και τον Gribkowsky, αλλά η συμφωνία αυτή δεν έχει αποδειχθεί πως προκάλεσε ζημιές στην Constantin Medien. Τα χρήματα που δόθηκαν στον Gribkowsky, μπορεί να ήταν για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Για να πουληθούν, για παράδειγμα, οι μετοχές σε κάποιον που θα ενέκρινε ο Bernie, καθώς ο Βρετανός δεν ήθελε να αναμιχθούν τράπεζες στο F1 Group. Ο Δικαστής Newey πρόσθεσε:

Ακόμα και αν δεν λάβω υπ’ όψιν μου τον χρόνο που πέρασε από τότε και την ηλικία του κύριου Ecclestone, φοβάμαι πως δεν μπορώ να τον θεωρήσω αξιόπιστο και ειλικρινή μάρτυρα.

Bernie Ecclestone Faithful

Ο Ecclestone που συνεχίζει την καθημερινότητά του σαν να μην τρέχει τίποτα, τα έβαλε πρόσφατα με το νέο, ηλεκτροκίνητο πρωτάθλημα Formula E. Ο αυτοκράτορας της Formula 1 εδώ και 4 δεκαετίες, θεωρεί πως το ηλεκτρικό εγχείρημα της FIA είναι καταδικασμένο σε αποτυχία:

Για τους διοργανωτές είναι θέμα διαφήμισης. Ένας, δύο από αυτούς θα βγάλουν μερικά φράγκα και εκεί τελειώνει το θέμα. Δεν μπορώ να δω πως μπορεί να δουλέψει όλο αυτό. Ξέρω πόσο κοστίζει η διοργάνωση ενός αγώνα σε πίστα δρόμου.

[Πηγή: GMM, BBC]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...