Οι δικαστικοί πόλεμοι του Ecclestone

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Qualifying

Ξεκίνησα να γράφω ένα πολύ σοβαρό δικαστικό άρθρο, για τις κατηγορίες εναντίον του Bernie Ecclestone, αλλά δεν μου βγήκε… Ας θυμηθούμε λοιπόν, με πολύ απλά λόγια, ποια είναι όλη η υπόθεση εναντίων του Ecclestone. Επειδή όμως, όλα αυτά τα δικαστικά κουράζουν, παρακάτω είναι η δική μου ταπεινή γνώμη για το τι έγινε.

Η CVC λοιπόν, ήθελε να αγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1. Ο γέρο-Bernie όμως που δεν θέλει ακόμα να βγει στη σύνταξη τους λέει:

Έχω έναν γνωστό που διαχειρίζεται τις μετοχές που θέλετε να πάρετε, τον λένε Gerhard Gribkowsky, είναι διευθυντής της BayernLB και θέλει λίγο λάδωμα. Αν με αφήσετε να κάνω κουμάντο στην F1 μέχρι να πεθάνω, εγώ θα κάνω τα κονέ και εσείς θα αγοράσετε τις μετοχές σε τιμή ξεφτίλα.

Συμφωνεί λοιπόν η CVC (αυτοί λένε φυσικά πως δεν ήξεραν τίποτα, αν είναι δυνατόν) και γίνεται η αγοροπωλησία. Λίγο μετά όμως πιάνουν τον Gribkowsky για δωροδοκία, διαφθορά, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και κατάχρηση εξουσίας.

Ecclestone gribkowsky

Μπας και γλιτώσει κάνα χρόνο φυλακή, λέει ο Gribkowsky:

Θα σας δώσω τον Ecclestone, αλλά κάντε καμιά έκπτωση στην φυλακή.

Αρχίζουν λοιπόν οι γερμανικές αρχές να μαζεύουν στοιχεία εναντίον του Bernie. Ο Ecclestone φυσικά στην αρχή υποστηρίζει πως δεν ξέρει τίποτα και δεν έδωσε χρήματα πουθενά. Μετά όμως παίρνει χαμπάρι ότι δεν πείθει κανέναν και αλλάζει τροπάρι:

Ο Gribkowsky με απειλούσε ότι θα παρουσιάσει ψεύτικα στοιχεία ότι φοροδιαφεύγω. Ποιός εγώ; Που είμαι πιο καθαρός απ’ όλους. Τι να κάνω ο καημένος, του έδωσα $44 εκατομμύρια να πιεί μια μπύρα, να τα ξεχάσει.

Bernie Ecclestone

Με καθαρό το μέτωπο τώρα, περιμένει την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για το αν λάδωσε τον Ecclestone ή αν ήταν θύμα… (Ψεύτικα στοιχεία = $44 εκατομμύρια!)

Ερχόμαστε στο τώρα λοιπόν και στην δίκη του Λονδίνου. Η Constantin Medien, που είχε τις μετοχές που διαχειριζόταν ο Gribkowsky, θέλει τα έξτρα λεφτά που έχασε από την αγοροπωλησία. Κατηγορεί λοιπόν Ecclestone, Gribkowsky και την Bambino Holdings (εταιρία της οικογένειας Ecclestone), ότι έκαναν ανήθικη συμφωνία μεταξύ τους για να υποτιμήσουν τις μετοχές που αγόρασε η CVC.

Η αξία της F1 το 2006 ήταν $3 δις, εσείς είπατε ψέματα ότι ήταν $2 δις, οπότε εμείς πουλήσαμε πολύ φθηνά τις μετοχές μας και θέλουμε τα υπόλοιπα.

Καλά βρε κι εσείς, κλείνετε συμφωνία εκατομμυρίων ευρώ και δεν το ψάχνετε παραπάνω; Ό,τι σας πει ο Bernie;

Briatore-Ecclestone

Η δίκη λοιπόν, είναι να κρατήσει 6 εβδομάδες, άλλα είμαι σίγουρος κάτι θα σκεφτεί πάλι ο Ecclestone για να την καθυστερήσει. Στις σημερινές του δηλώσεις ο Ecclestone είπε πως δεν αρνήθηκε ποτέ πως έδωσε χρήματα στον Gribkowsky, αλλά δεν υπήρχε καμία ανήθικη συμφωνία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ελβετικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα ποινικού δικαίου για την υπόθεση κατηγορίας του Ecclestone, με την Constantin Medien να μην σκοπεύει να τον αφήσει σε ησυχία.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...