Έκθεση Γενεύης 2014: Η Tata έφερε τα ZEST, BOLT και Nexon Compact SUV Concept

Σχετικά άρθρα

tata-zest-2125

Η Tata έφερε στην ελβετική πόλη τα τρία αυτοκίνητα που παρουσίασε έναν μήνα πριν στην έκθεση του Νέου Δελχί. Τα ZEST sedan και BOLT hatchback, είναι τα πρώτα αυτοκίνητα της Ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που διαθέτουν τη νέα της σχεδιαστική φιλοσοφία, την οποία ονομάζει DesignNext. Κατασκευασμένα πάνω στη X1 πλατφόρμα της, τα δύο μοντέλα θα ξεκινήσουν εμπορική πορεία στην Ινδία αργότερα μέσα στο έτος, με τις πωλήσεις του στον υπόλοιπο κόσμο να ξεκινούν λίγο αργότερα.

tata-bolt-2142

Το ZEST έχει μήκος 3,995 mm, πλάτος 1.695 mm και ύψος 1.570 mm. Ζυγίζει 1.106 κιλά και στο εσωτερικό και των δύο μοντέλων συναντάμε σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με 5″ οθόνη αφής, Bluetooth και σύστημα υποστήριξης φωνητικών εντολών.

Κάτω από το καπό και των δύο αυτοκινήτων υπάρχει o νέος τετρακύλινδρος 1.200αρης turbo Revotron κινητήρας απόδοσης 85 ίππων στις 5.000 σ.α.λ με 140 Nm ροπής μεταξύ 1.750 – 3.000 σ.α.λ, καθώς και ο 1.300αρης πετρελαιοκινητήρας Quadrajet προερχόμενος από τη Fiat, απόδοσης 90 ίππων στις 4.000 σ.α.λ με 200 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5-άρι AMT (automated manual) κιβώτιο ταχυτήτων.

IMG_2329

Από άλλη έχουμε το Nexon Compact SUV Concept. Πρόκειται για ένα συμπαγές crossover το οποίο βασίζεται και αυτό πάνω στη νέα X1 πλατφόρμα της Ινδικής εταιρίας. Περιγράφεται ως ένα σύγχρονο και νεανικό compact SUV, δείχνοντας μας τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Tata.

IMG_2339

Διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος με την έκδοση παραγωγής να εξοπλίζεται με τον 1.200αρη turbo Revotron κινητήρα απόδοσης 83 ίππων με 140 Nm ροπής, αλλά και τον 1.300αρη Quadrajet της Fiat. Θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...