Maldonado: Η Lotus η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ

Σχετικά άρθρα

_R6T7143

Ο Pastor Maldonado αποτέλεσε κομβικό πρόσωπο γύρω από τις φετινές μετακινήσεις οδηγών. Ο Βενεζουελάνος ήταν φανερά απογοητευμένος από την περσινή απόδοση της Williams, με την οποία κέρδισε το Grand Prix της Καταλωνίας του 2012, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορεί την ομάδα για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις του προς το τέλος της σεζόν.

Τα χρήματα της PDVSA, χορηγού του Maldonado από τα πρώτα του βήματα στο μηχανοκίνητο στερέωμα, ήταν αυτά που σφράγισαν τη μεταγραφή του στη Lotus. Παρόλο που η ομάδα επιθυμούσε το κενό του Kimi Raikkonen να το καλύψει ο Nico Hulkenberg, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, σε συνδυασμό με το γενναιόδωρο πακέτο χορηγίας του Maldonado, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2013, η ομάδα του Enstone ήταν η μοναδική που απείλησε την πρωταθλήτρια Red Bull και οι προσδοκίες για το 2014 είναι αρκετά υψηλές. Όμως, τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις χειμερινές δοκιμές, οδήγησαν τον έτερο οδηγό της, Romain Grosjean, να δηλώσει πως ο στόχος για τον πρώτο αγώνα είναι απλά η είσοδος στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Από την άλλη πλευρά, η ανανεωμένη Williams Martini Racing δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, όντας ένα από τα φαβορί για τη Μελβούρνη. Ο Maldonado δεν δείχνει επηρεασμένος από την αλλαγή στις τύχες των δυο ομάδων, τονίζοντας πως η μετακίνησή του στη Lotus ήταν η καλύτερη επιλογή που έκανε ποτέ, κι αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στα αποτελέσματα.

Κατά την άποψή μου, είναι η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Είδα το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στην αεροδυναμική σήραγγα και ήταν φανταστικό.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο, το πιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο στο paddock, το πιο όμορφο αυτοκίνητο, το πιο επιθετικό. Νομίζω ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά το σχεδιασμό. Με βάση τους (νέους) κανονισμούς και κοιτάζοντας τα μικρά στοιχεία του αυτοκινήτου, ο σχεδιασμός φαίνεται εντυπωσιακός και ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Από πλευράς αποτελεσμάτων, δεν ξέρω αν (η απόφασή μου να αλλάξω ομάδες) είναι καλύτερη ή χειρότερη, πρώτα θα πρέπει να τρέξουμε στους αγώνες. Η σεζόν είναι μεγάλη, θα δούμε για αυτό.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο Maldonado, αυτοί που θα τρίβουν τα χέρια τους είναι οι Massa και Nasr, οι οποίοι βρέθηκαν στο Grove και διαθέτουν αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αξιόπιστα μονοθέσια των δοκιμών. Σε ό,τι αφορά το νέο δοκιμαστή και τρίτο οδηγό της Williams, ανακοινώθηκε από την ομάδα της Carlin πως θα συμμετέχει και φέτος, για λογαριασμό της, στο πρωτάθλημα του GP2.

[Πηγή: GMM,Carlin | Photo Copyrights: Alastair Staley/Lotus F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...