Video: Η Opel προμοτάρει το Astra OPC Extreme

Σχετικά άρθρα

Dreaming of Astra OPC EXTREME

Αναμφίβολα ένα από τα αυτοκίνητα που έκλεψαν τη παράσταση στην Γενεύη ήταν το άκρως επιθετικό και εντυπωσιακό Opel Astra OPC Extreme concept.

Η γερμανική εταιρία εξέπληξε όλους μας και μπορεί επίσημα να μην έχει επιβεβαιωθεί το πότε θα το περάσει στη παραγωγή, αλλά η έκδοση παραγωγής δε θα αργήσει περισσότερο από έναν χρόνο από σήμερα. Θα βγει σε περιορισμένη ποσότητα που θα κυμανθεί μεταξύ των 50 – 300 μονάδων, αναλόγως της ζήτησης.

Σήμερα η Opel μας δείχνει ένα promo του πιο δυνατού και πιο γρήγορο Astra, το οποίο επωφελήθηκε από την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της Cup έκδοση του Astra OPC και φυσικά την υιοθέτηση του carbon ως υλικό κατασκευής για πολλά εξαρτήματα του αυτοκινήτου. Από ανθρακονήματα είναι το καπό, η οροφή, η αεροτομή, ο διαχύτης, το εμπρός spoiler, κάποια κομμάτια της ανάρτησης, το κάλυμμα του κινητήρα και φυσικά οι 19άρες ζάντες (με ελαστικά 245/35/19)που ζυγίζουν 20 κιλά λιγότερα από τις συμβατικές. Τέλος, τα φτερά είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το αποτέλεσμα της δίαιτας είναι -100 κιλά και μάλιστα σε σημεία που μετράνε.

Μηχανικά, κάτω από το καπό, βρίσκεται ο δίλιτρος, turbo τετρακύλινδρος κινητήρας, με “τουλάχιστον 300 άλογα” τα οποία περνούν στον δρόμο από τους εμπρός τροχούς. Η θηριώδη αυτή ιπποδύναμη περνάει στο δρόμο μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, με τις αλλαγές στα μηχανικά ολοκληρώνονται με την αναβάθμιση του συστήματος πέδησης με γιγάντιους δίσκους της Brembo διαμέτρου 370 χιλιοστών.

http://www.youtube.com/watch?v=LMkEjc8CBTM

[Πηγή: Opel]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...