Ακόμα παλεύει για συμφωνία με τους Ρώσους επενδυτές η Sauber

Σχετικά άρθρα

Indian GP Friday 25/10/13

Σε σίριαλ που κρατάει μήνες και δεν έχει τελειωμό, έχει εξελιχθεί η – πριν καιρό σίγουρη – συμφωνία της Sauber με τα Ρωσικά ταμεία επενδύσεων. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ο 18χρονος Sergey Sirotkin να αποτελέσει επίσημο οδηγό της ομάδας. Όμως, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της Sauber, ο Sirotkin δεν κατάφερε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα για να πάρει τη super licence και η ομάδα βρέθηκε με τρεις δοκιμαστές για τη νέα σεζόν, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει χορηγούς.

Κι ενώ είχαμε καιρό να ακούσουμε εξελίξεις γύρω από το θέμα, νέες δηλώσεις της Monisha Kaltenborn σε Ρωσικό μέσο, αποκαλύπτουν πως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Ναι. Είμαστε ακόμα σε ενεργές διαπραγματεύσεις.

Το μάθημα που πήραμε κατά τους τελευταίους μήνες, είναι ότι όταν έχεις να κάνεις με οργανώσεις όπως αυτές, θα πρέπει να κατανοήσεις την αντίληψη που έχουν γύρω από το χρόνο.

Πρέπει επίσης να καταλάβουμε ότι σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, μερικές φορές άλλες περιστάσεις είναι ίσως πιο σημαντικές για τις εταιρείες, από την εμπλοκή τους στη Formula 1.

Σε ό,τι αφορά το Sirotkin, από τη στιγμή που το προηγούμενο σχέδιο δεν προχώρησε, η Sauber συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει ώστε να τον προετοιμάσει για μελλοντική συμμετοχή στη Formula 1. Έτσι, το 2014 θα τον βρει ξανά στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5, όμως με νέα ομάδα.

Προς το παρόν, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Έχει θέση στην Fortec, όπου είμαι σίγουρη ότι μπορεί να πάρει εξαιρετικά αποτελέσματα, και τότε θα σκεφτούμε για το επόμενο βήμα.

Αυτή τη στιγμή, η C33 φαίνεται να βρίσκεται οριακά μπροστά από τις Caterham και Marussia, όμως η Kaltenborn δηλώνει σίγουρη πως η ομάδα θα επανακάμψει, ακριβώς όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Βέβαια το 2013, περισσότερο την βοήθησε η αλλαγή στα ελαστικά της Pirelli, παρά βελτίωσε το μονοθέσιο η ίδια η ομάδα.

Πέρυσι καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση και θα το κάνουμε ξανά.

[Πηγή: GMM | Photo Copyrights: Sauber F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr