Vettel: Ο νέος ήχος της Formula 1 είναι σ$#@!

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Practice

Υπέρ των όσων υποστηρίζουν πως ο ήχος της Formula 1 πρέπει να αλλάξει, τάχθηκε ο πρωταθλητής Sebastian Vettel. Ο κατά τα άλλα μετρημένος στις δηλώσεις του Γερμανός, τόνισε πως ο ήχος είναι σ$#@ και πως παίζει σημαντικότατο ρόλο στην εμπειρία που ακούει στο όνομα Formula 1. Όπως και όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αγώνα από κοντά, αυτό που έκανε εντύπωσε στον -τότε εξάχρονο- Vettel, ήταν ο άγριος ήχος και η αίσθηση που σου άφηνε όταν περνούσαν τα μονοθέσια από δίπλα σου.

(Ο ήχος) Είναι σ$#@! Αυτή είναι η γνώμη μου και πιστεύω και των οπαδών. Η Formula 1 πρέπει να είναι θεαματική και ο ήχος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα.

Δεν θυμάμαι πολλά από όταν ήμουν μικρό παιδί, αλλά θυμάμαι πως όταν ήμουν έξι χρονών, πήγαμε να δούμε τα αυτοκίνητα από κοντά στις ελεύθερες δοκιμές και το μόνο πράγμα που μου έχει μείνει ήταν ο ήχος. Πόσο δυνατός ήταν, να αισθάνεσαι τα αυτοκίνητα μέσα από το έδαφος και τη γη να δονείται. Είναι κρίμα που πλέον δεν το έχουμε αυτό.

Μέσα στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τον αγώνα της Αυστραλίας, οι Bernie Ecclestone, Pat Symonds, Dietrich Mateschitz, Ron Walker καθώς και πλήθος οπαδών του σπορ, κατέκριναν, λίγο ή πολύ, την κατάσταση, ζητώντας δραστικές αλλαγές και μάλιστα γρήγορα.

Jenson Button.

Από την άλλη πλευρά, ο Jenson Button υποστηρίζει πως οι πιλότοι δεν πρέπει να ασχολούνται με τέτοια θέματα, αφού δεν έχουν λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται με ό,τι έχει να κάνει γύρω από τη Formula 1.

Πήγαινε και τρέξε κάπου αλλού αν δεν είσαι ευχαριστημένος. Μιας και ως οδηγοί δεν έχουμε γνώμη για το πως θα είναι τα αυτοκίνητα, από πλευράς ήχου και αίσθησης.

Όμως, όταν περνάς τη γραμμή του τερματισμού πρώτος και έχεις κερδίσει ένα grand prix, δεν σε νοιάζει πως ακούγεται το αυτοκίνητο ή με τι μοιάζει. Έχεις κερδίσει τους καλύτερους στον κόσμο και αυτό είναι το μόνο που μετράει.

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να εξισώσω τη σπουδαιότητα των δυο εποχών, απλά θα υπενθυμίσω πως κάποτε οι οδηγοί δεν είχαν λόγο και για την ασφάλεια των πιστών, όμως κάποιοι βγήκαν μπροστά και άλλαξαν τα δεδομένα της εποχής, φτάνοντας στο σημείο να μποϊκοτάρουν αγώνες. Γιατί λοιπόν να μην γίνει το ίδιο και τώρα για το καλό του σπορ, από τη στιγμή που η πλειοψηφία των οπαδών, δηλαδή η καρδιά της Formula 1, φαίνεται να το απαιτεί;

[Πηγή: ESPNF1 | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/McLaren-Mercedes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα