Η Mitsubishi θα σταματήσει την παραγωγή του Lancer Evo X. Τι γίνεται με τον αντικαταστάτη του;

Σχετικά άρθρα

Mitsubishi-Lancer-Evolution1

Τα Ιαπωνικά media αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του έτους, η Mitsubishi θα σταματήσει την παραγωγή του Lancer Evolution X.

Για την ακρίβεια, η Nikkan Jidosha Shimbun, αναφέρει πως λόγω της συνεχώς μειωμένης ζήτησης για το Evo, η εταιρία είναι “αναγκασμένη” να το αποσύρει μέσα στο 2014. Μάλιστα, θα το κάνει αυτό χωρίς να έχει προγραμματίσει την αντικατάσταση του.

Η τελευταία, έστω και μόνο για την Αγγλία, ειδική έκδοση του Evo, ήταν η FQ-440 MR, στην οποία ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 440 ίππους και 558 Nm. Το αυτοκίνητο είναι ολιστικά βελτιωμένο, θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα και θα κοστίζει 59.995€.

Πέρα από αυτό και παρότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, υπάρχει η υποψία πως το Evo δεν θα πεθάνει με το X. Απλά θα μπει στο ψυγείο για κάποια χρόνια μέχρι η Mitsubishi να αποφασίσει πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να λανσάρει το XI. Δεν ξέρουμε πότε θα το κάνει αλλά προηγούμενα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το 2016-2017. Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως πως το νέο Evo, όποτε κι αν βγει, θα αποστασιοποιηθεί από τον βασικό του αντίπαλο (το Subaru WRX) και θα γίνει υβριδικό. Βασικά, θα γίνει demo τεχνολογίας για την Mitsubishi. Ένα μοντέλο “κράχτης” που θα βοηθήσει στο image της φίρμας κουβαλώντας όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία και τεχνογνωσία των Ιαπώνων.

[Πηγή: NJD]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Mitsubishi ASX facelift

Δεν πέρασαν παρά μόλις 19 μήνες από τότε που η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του ASX και κυκλοφόρησε ήδη την ανανεωμένη έκδοση του...