Μπορεί στην γκάμα του Audi TT να προστεθεί και ένα οικογενειακό;

Σχετικά άρθρα

d140076_medium

Η Audi έχει σκοπό να αυξήσει τη γκάμα της από τα 49 μοντέλα στα 60, μέχρι το 2020 οπότε δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν ότι σκέφτεται την παραγωγή κάποιων ανορθόδοξων συνδυασμών για να φτάσει σε αυτό το νούμερο.

Ένας από αυτούς τους ανορθόδοξους συνδυασμούς θα μπορούσε να είναι και κάποιου είδους οικογενειακής έκδοσης βασισμένης πάνω στο νέο Audi TT. Σύμφωνα με τον Ulrich Hackenberg, η εταιρία “δουλεύει σε μελλοντικές εναλλακτικές εκδόσεις του TT” που θα προστεθούν στις καθιερωμένες coupe και roadster.

Κοιτάμε να δούμε αν υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε. Θα μπορούσε το TT να μεγαλώσει ως οικογενειακό;

Δήλωσε ο Hackenberg. Σπάνια το στέλεχος της Audi δηλώνει κάτι χωρίς νόημα οπότε αυτό που διατύπωσε ως ερώτηση, μας βάζει σε σκέψεις. Επιπλέον, η επιλογή της κεντρικής φωτογραφίας (Audi Allroad Shooting Brake Concept), κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή της, είναι ότι ένα “οικογενειακό TT” δύσκολα θα χωρούσε ανάμεσα στο A3 sedan και το A4. Όσο και να θέλουν, δεν υπάρχει χώρος. Οπότε τι μένει; Ένα “shooting brake” style, sport αυτοκίνητο. Μπορεί να μην έχει μόνο 3 πόρτες όπως το concept, αλλά 5 και μπορεί να μην είναι υβριδικό (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) αλλά να έχει συμβατικό powertrain αλλά σαν υποψήφιο μοντέλο, έχει προοπτικές. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς την αύξηση του μεριδίου αγοράς που έχουν compact crossover αυτοκίνητα και την αντίστοιχη πτώση των coupe…

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα