Καθυστερεί το νέο Ford Focus RS

Σχετικά άρθρα

Ford Focus RS Mule (2)

O Stephen Odell, επικεφαλής της Ford Ευρώπης μιλώντας στο Αγγλικό Autocar, δήλωσε πως το νέο Focus RS δεν θα βγει στην αγορά το 2015, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η Ford τη περίοδο αυτή ετοιμάζεται να λανσάρει στην Ευρωπαική αγορά τη νέα Mustang, με τον Odell να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Δεν έχουνε να πούμε τίποτα σχετικά με το Focus RS, αφού δεν θα παρουσιαστεί μέσα στο 2015.

Ford Focus RS Mule (3)

Μηχανικά το Focus RS θα φορά τον turbo EcoBoost τετρακύλινδρο κινητήρα 2,3-λίτρων της Mustang ο οποίος θα αποδίδει 335 άλογα. Ο κινητήρας θα είναι εγκάρσια τοποθετημένος και όλη αυτή η ισχύς, παρότι υπάρχει τετρακίνητη εκδοχή αυτής της πλατφόρμας στο “πρόσωπο” του νέου Kuga, θα πηγαίνει στους εμπρός τροχούς. Η προοπτική ενός αλά-Golf R τετρακίνητου Focus RS αποκλείστηκε αρκετά νωρίς από τους μηχανικούς. Το βασικό πρόβλημα ήταν πως η τετρακίνηση του Kuga δεν θα χωρούσε στο χαμηλό, sport Focus χωρίς να κοπεί το πάτωμα και εκτός αυτού, θα πρόσθετε επιπλέον, αχρείαστο βάρος. Επιπλέον, η RevoKnuckle εμπρός ανάρτηση θα επιστρέψει δριμύτερη για να περιοριστεί το φαινόμενου του torque-steer καλύτερα από ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα του Focus ST.

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Μεγαλύτερα φρένα, φαρδιά ελαστικά και ένα εξωφρενικό bodykit, του βάζεις την τιμή στο παρμπρίζ και περιμένεις τις παραγγελίες.

Ford Focus RS Mule (1)

Τέλος ο Odell δήλωσε πως το νέο Mondeo θα ξεκινήσει επιτέλους τις πωλήσεις του στην Ευρώπη, στα τέλη του 2014, τρία χρόνια μετά από τότε που το Fusion, έτσι όπως πωλείται το μοντέλο στις Η.Π.Α, ξεκίνησε εμπορική πορεία. Μαζί με το Mondeo, η Ford θα φέρει στην αγορά και την κορυφαία έκδοση Vignale.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα