Button: Μόνο η Mercedes ήταν πιο γρήγορη από τη McLaren σήμερα

Σχετικά άρθρα

Jenson Button in the garage.

Με μηδενική συγκομιδή βαθμών φεύγει η McLaren από το κρατίδιο του Μπαχρέιν. Δεν ήταν η ταχύτητα αυτή που δεν της επέτρεψε να τερματίσει στη βαθμολογούμενη 10άδα, αλλά η αξιοπιστία, καθώς οι Jenson Button και Kevin Magnussen δεν μπόρεσαν να δουν το πέσιμο της καρώ σημαίας. Πρώτος εγκατέλειψε ο Magnussen, στον 41ο γύρο, με πρόβλημα στον συμπλέκτη. Ο Button αναγκάστηκε να παρκάρει τη δική του MP4-29 στο γκαράζ τής ομάδας του στον 55ο γύρο, με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο Πρωταθλητής τού 2009, όμως, πιστεύει ότι μόνο η Mercedes ήταν πιο γρήγορη σήμερα, αλλά παραδέχεται ότι η γερμανική ομάδα ήταν πραγματικά απλησίαστη όλο το 3ήμερο.

Όσον αφορά τον ρυθμό, κάναμε ένα βήμα προόδου το Σαββατοκύριακο. Είχαμε καλή φθορά ελαστικών και νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά στην κατανόηση των ελαστικών. Μόνο μία ομάδα ήταν πιο γρήγορη από εμάς σήμερα, αυτή ήταν η Mercedes, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ πιο γρήγορη από εμάς.

Όμως, ο ρυθμός μας στις μεγάλες αποστάσεις ήταν πολύ καλός, ειδικά στους τελευταίους γύρους, οπότε νομίζω πως θα μπορούσαμε να είχαμε παλέψει πολύ σκληρά με τη μέση γόμα. Δυστυχώς, δεν είχα αυτή την ευκαιρία σήμερα.

Είναι δύσκολο για την ομάδα, διότι όλοι εργάστηκαν πραγματικά σκληρά. Θα είχαμε τερματίσει πέμπτοι στη χειρότερη περίπτωση και στο βάθρο στην καλύτερη, και αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό θετικό αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλός αγώνας -δε θυμάμαι πόσα μονοθέσια προσπέρασα, αλλά ήταν πολλά- και νομίζω ότι ήταν το ίδιο σχεδόν για όλους. Πραγματικά το απόλαυσα.

Kevin Magnussen in the garage.

Η απόδοση του Magnussen δεν ήταν καλή σήμερα, κάνοντας κακή εκκίνηση, ενώ στη συνέχεια, προσπαθούσε να μπει στη 10άδα, κι σίγουρα θα πρέπει ν’ αναλύσει με τους μηχανικούς του τι έφταιγε για την κακή σημερινή εμφάνιση. Η McLaren είχε πρόβλημα με τη ζέστη στη Μαλαισία, και ήλπιζε ότι ο νυχτερινός αγώνας θα τη βοηθήσει να γίνει πιο ανταγωνιστική, κάτι που δεν είδαμε στην περίπτωση του Δανού.

Δεν ήταν ένα καλός αγώνας για ‘μένα. Η εκκίνησή μου δεν ήταν ιδανική κι έπειτα δεν είχα τον ρυθμό για να κερδίσω θέσεις. Περιμέναμε πως οι ψυχρότερες συνθήκες θα μας βοηθούσαν, αλλά, για κάποιον λόγο, ήμασταν λιγότερο δυνατοί απ’ ό,τι στη Μαλαισία.

ΠηγήGPUpdate

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...