Πειραματικά ελαστικά δοκίμασε στο Μπαχρέιν η Pirelli

Σχετικά άρθρα

The saftery car leads the field after a collision with Maldonado and Esteban Gutierrez

Η μεγαλύτερη επιθυμία των ανθρώπων της Pirelli πραγματοποιήθηκε για φέτος, με τις δοκιμές κατά τη διάρκεια της σεζόν να είναι, ξανά, γεγονός. Έτσι, στο διήμερο τεστ στην πίστα Sakhir του Bahrain, ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει οκτώ νέες κατασκευές και έξι νέες ενώσεις.

Οι ομάδες που έτρεξαν το πρόγραμμα, όπως γνωρίζεις, ήταν η Caterham (πρώτη μέρα) και οι Mercedes, Williams (δεύτερη μέρα), δοκιμάζοντας ελαστικά με μόνο μία νέα μεταβλητή (νέα κατασκευή ή νέα γόμα) οποιαδήποτε στιγμή, ούτως ώστε να προκύψουν ασφαλέστερα δεδομένα για αξιολόγηση. Ο Paul Hembery χαρακτήρισε χρήσιμη την πρόοδο που υπήρξε από τα νέα πειραματικά ελαστικά, στην προσπάθεια που κάνει ο Ιταλός κατασκευαστής να εξαλείψει τα προβλήματα του παρελθόντος.

Η ευκαιρία να κάνουμε δοκιμές με τα σημερινά αυτοκίνητα, είναι κάτι που πάντα επιθυμούσαμε και ήταν ζωτικής σημασίας να το έχουμε γραμμένο στους κανονισμούς της φετινής χρονιάς.

Κάναμε χρήσιμη πρόοδο κατά τη διάρκεια των διήμερων δοκιμών των πρωτοτύπων ελαστικών, σε απαιτητικές συνθήκες, δοκιμάζοντας μια σειρά από λύσεις κι έχοντας το 2015 κατά νου.

Έχοντας συλλέξει πολύτιμα δεδομένα, θα τα αναλύσουμε προσεκτικά για να αξιολογήσουμε την καλύτερη κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την εξέλιξη (των ελαστικών) μέχρι το επόμενο τεστ εντός της σεζόν στη Βαρκελώνη, όπου περιμένουμε να δούμε περαιτέρω εξελίξεις όσον αφορά τις επιδόσεις των μονοθεσίων.

Οι ομάδες που δεν συμμετείχαν στο τεστ για λογαριασμό της Pirelli, χρησιμοποίησαν μόνο τα ήδη υπάρχοντα κι εγκεκριμένα ελαστικά. Ο ταχύτερος γύρος του διημέρου έγινε από το Lewis Hamilton (1:34.136), ο οποίος φορούσε πειραματικά ελαστικά στην W05.

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo θέλει να μπει στο WEC

Μετά την αποχώρηση της από την Formula 1, η Alfa Romeo θέλει να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), με τον CEO της, Jean-Philippe...