Ικανοποίηση στην Pirelli από τις πρώτες εντυπώσεις των πιλότων για τα λάστιχα του 2015

Σχετικά άρθρα

Kimi Raikkonen Ferrari F14T_02

Το διήμερο τεστ στο Abu Dhabi, που τελείωσε εχθές, δεν ήταν αφιερωμένο στην Pirelli για δοκιμές ελαστικών, όμως, ο αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1 φρόντισε να έχει 10 σετ ελαστικών 2015, στη διάθεση κάθε ομάδας. Οι γόμες που επέλεξε ήταν η μέση, μαλακή και πολύ μαλακή, δίνοντας την ευκαιρία στις ομάδες να τις συγκρίνουν με τις φετινές (από τις οποίες είχαν άλλα 10 σετ), με τον Valtteri Bottas να μένει ικανοποιημένος από όσα είδε.

Τα ελαστικά του 2015 θα αποτελέσουν εξέλιξη των φετινών και όχι κάτι το εντελώς καινούριο, με τον Paul Hembery να τονίζει πως ο σκοπός της Ιταλικής εταιρείας παραμένει ο ίδιος, δηλαδή, να κατασκευάσει λάστιχα που θα αφήνουν επιλογή 2 ή 3 pit-stop σε κάθε αγώνα.

Βρεθήκαμε στην πολύ ευχάριστη θέση να ακούσουμε τις πρώτες εντυπώσεις από τους οδηγούς για τα νέα ελαστικά μας, που δείχνουν πως οι βελτιώσεις που έχουμε ως στόχο, ήδη εφαρμόζονται.

Έχουμε κάνει μερικές μικρές αλλαγές: ιδίως στην περιοχή της ζώνης του πίσω ελαστικού, που κάθεται στο αποτύπωμα. Αυτή η νέα κατασκευή βελτιστοποιεί την κατανομή της θερμοκρασίας μέσα από το ελαστικό, προκειμένου να διανέμεται η θερμότητα περισσότερο ομοιόμορφα, πράγμα που θα πρέπει να οδηγήσει σε πιο σταθερή απόδοση και καλύτερη πρόσφυση. Έχουμε επίσης μια νέα πολύ μαλακή ένωση για τα πίσω ελαστικά, που έχει σχεδιαστεί για να βελτιωθεί η μηχανική αντοχή.

Οι στόχοι μας με τα ελαστικά του 2015 παραμένουν οι ίδιοι όπως πάντα: να παρέχουμε την επιλογή μεταξύ δύο και τριών pit-stop ανά αγώνα. Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, φυσικά, θα είναι ο τρόπος που τα αυτοκίνητα θα βελτιωθούν. Αφού, περιμένουμε να τα δούμε να είναι ένα δευτερόλεπτο ή και περισσότερο, ταχύτερα ανά γύρο από ό,τι αυτά του 2014 και αυτό προφανώς θα έχει επιπτώσεις στη συμπεριφορά των ελαστικών.

Άμεση αντιπαραβολή των χρόνων των δοκιμών, άρα και των ελαστικών, με αυτούς του αγώνα της Κυριακής δεν μπορεί να γίνει, αφού οι μεν πρώτες έλαβαν χώρα το πρωί και το μεσημέρι, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ενώ το Grand Prix αργά το απόγευμα, με τον ήλιο να δύει και τις θερμοκρασίες να πέφτουν. Πάντως, οι ομάδες θα έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν νέες και παλαιές γόμες, την ίδια ημέρα.

[Photo Copyrights: Andrew Hone/Pirelli]

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες τους Bottas και Guanyu να μαθαίνουν να driftάρουν

Ο Valtteri Bottas και ο Zhou Guanyu, στο περιθώριο του GP της Αυστραλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πίστα Calder...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr