Η Jaguar teasάρει ξανά το XE

Σχετικά άρθρα

2015 Jaguar XE teaser image

Η Jaguar θέλοντας να μας τονώσει το ενδιαφέρον για την XE, έδωσε τη παραπάνω teaser φωτογραφία του entry-level μοντέλου της, το οποίο υιοθετεί σχεδιαστικά αρκετά στοιχεία από την XF.

Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ θα ξεκινήσει εμπορική πορεία στις αρχές του 2015. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πισωκίνητη iQ[Al] αλουμινένια πλατφόρμα της Jaguar, έχοντας κωδική ονομασία X760.

Όσον αφορά τους κινητήρες δε, το μοντέλο θα προσφέρεται με μία πληθώρα συνόλων, από το ένα άκρο (κινητήρας που θα εκπέμπει λιγότερα από 100 gr/km CO2) έως και το άλλο (κινητήρας που θα επιτρέπει τελική μεγαλύτερη των 300km/h). Ανάμεσα τους και ο 3,0-λιτρος V6 κινητήρα της F-Type ο οποίος θα τοποθετηθεί στην κορυφαία έκδοση, θα αποδίδει κάπου ανάμεσα στα 340 και 380 άλογα, που θα είναι ικανή να πιάσει τα 300 χλμ/ώρα. Εκτός από τον V6 κινητήρα, το μοντέλο θα προσφέρεται με μία πληθώρα συνόλων, με τον μικρότερο να είναι ένας 2,0-λιτρος turbodiesel που θα εκπέμπει λιγότερα από 100 γρ/χλμ CO2.

Θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε estate έκδοση, έτσι ώστε να βοηθήσει σημαντικά στο να διπλασιαστούν οι πωλήσεις της βρετανικής εταιρίας. Η XE θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi A4, BMW Σειράς 3 και Mercedes C-Class, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull της Αγγλίας, δημιουργώντας 1.700 νέες θέσεις εργασίας και θα φορά συμπαγής ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

ΠηγήJaguar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...