332888

Ένα μυστηριώδες βαριά καμουφλαρισμένο μουλάρι εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές εξέλιξης γύρω από την πόλη της Στουτγάρδης λίγες μέρες πριν φύγει ο προηγούμενος χρόνος. Αν και ο uploader υποθέτει ότι είναι κάποιο πρωτότυπο της BMW Σειράς 4 ή της M4, προσωπικά θεωρώ πιο πιθανό κάτω από το καμουφλάζ να κρύβετε μια Jaguar XE, ειδικά κρίνοντας από το σχέδιο των πίσω φωτιστικών σωμάτων και των παραθύρων.

Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα η βρετανική εταιρία έχει ξεκινήσει να δοκιμάζει την γρήγορη SVR έκδοση του μικρού της sedan, αν και ακόμα η Jaguar δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει την ύπαρξη μιας γρήγορης έκδοσης της XE. Με τον ανταγωνισμό, όπως η BMW M3 και η νέα AMG C63 να κάνει ανενόχλητος πάρτι, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αποτελεί θέμα χρόνου να την δούμε στους δρόμους. Το μοντέλο θα διαθέτει ένα άκρως επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες ζάντες και φρένα, πιο σπορ ανάρτηση και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Μηχανικά πιθανότατα θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ο υπάρχον 5-λιτρος κομπρεσοράτος V8 κινητήρας, με απόδοση 489 άλογα, που θα επιταχύνει το αυτοκίνητο από τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 4 δευτ., ενώ η τελική του θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Όμως, η Jaguar πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ο η γρήγορη XE θα είναι ικανή να πιάσει 300 χλμ/ώρα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να ξεκλειδώσει τον περιοριστή. Ο παραπάνω κινητήρας θα συνδυάζεται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της εταιρίας, που θα είναι ρυθμισμένο για πιο γρήγορες αλλαγές. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016, με την τιμή στην Αγγλία να ξεκινά από τα 80.000 ευρώ.