Ο νέος ιδιοκτήτης της Fisker δηλώνει έτοιμος να τα δώσει όλα για να ανταγωνιστεί την Tesla

Σχετικά άρθρα

China Guanqiu Lu

Ο Lu Guanqiu, είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που μέσω της Wanxiang Group Corporation, αγόρασε την Fisker Automotive έναντι 149.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Δεν την αγόρασε όμως απλά για να προσθέσει ένα ακόμα όνομα στις εταιρίες που έχει στην κατοχή του:

Θα βάλω κάθε cent που βγάζει η Wanxiang στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Θα κάψω όσα χρήματα χρειαστεί ή μέχρι να χρεοκοπήσει η Wanxiang.

Δήλωσε ο Κινέζος, του οποίου η αξία υπολογίζεται στα 3.1 δις δολάρια. Μπορεί όλα αυτά να είναι λόγια και ακόμα να μην έχουμε δει έργα αλλά τουλάχιστον τα λόγια αυτά δείχνουν θέληση και ζήλο. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν γνωρίζουμε πότε θα βγούνε τα νέα Fisker στην αγορά ή αν θα λέγονται Fisker. Ως μέρος πάντως, των περιουσιακών στοιχείων της χρεοκοπημένης εταιρίας, η Wanxiang απέκτησε ένα παλιό εργοστάσιο της General Motors στο Wilmington των Η.Π.Α. και ο Guanqiu, δήλωσε πως εκεί σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων. Στη συνέχεια δε, θέλει να μεταφέρει την παραγωγή στην Κίνα. Βέβαια, μέχρι να ξεκινήσει την παραγωγή, θα μεσολαβήσει αρκετός χρόνος:

Ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς. Προς το παρόν, θέλουμε να εστιάσουμε στην παραγωγή στις Η.Π.Α. Αν δεν επιτύχω, θα αναλάβει ο γιος μου. Αν δεν πετύχει ούτε αυτός, τότε θα πετύχει ο εγγονός μου.

Δήλωσε ο Lu Guanqiu. Αν μη τι άλλου, είναι αποφασισμένος.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κοντά στη πτώχευση η Fisker

Η Fisker ενδέχεται να χρειαστεί να υποβάλει αίτηση πτωχευτικής προστασίας εντός 30 ημερών, εάν δεν λάβει επαρκή ελάφρυνση από τους πιστωτές της και αρκετή...