Button: Καμία δικαιολογία, ο Magnussen ήταν ταχύτερος

Σχετικά άρθρα

Jenson Button on track.

Για τρίτη φορά φέτος, ο Jenson Button έμεινε εκτός Q3 στις κατατακτήριες, ισοφαρίζοντας με τη 12η θέση το χειρότερό του αποτέλεσμα στον έναν γύρο για φέτος (το ίδιο είχε συμβεί και στην Κίνα). Η θέση αυτή μόνο καλή δεν είναι για να ξεκινήσει κάποιος τον αγώνα στο Μονακό, διότι κατ’ αρχάς μπορείς να έχεις πρόβλημα μ’ επαφές στην εκκίνηση, ενώ δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις θέσεις κατά τη διάρκεια τού αγώνα.

Ο Πρωταθλητής τού 2009 δεν κατάφερε να βρει όσο ελεύθερο χώρο ήθελε μπροστά του στο Q2, εν αντιθέσει με τον Kevin Magnussen, έτσι παραδέχεται ότι ο team-mate του ήταν καλύτερος και ταχύτερος σήμερα.

Ο Kevin οδήγησε το μονοθέσιο πιο γρήγορα, πιο ουσιαστικά κι έκανε καλύτερη δουλειά. Στο Q1, ένιωσα αρκετά καλά με το αυτοκίνητο και ο ρυθμός ήταν καλός, αλλά, στο Q2, ξεκίνησα με λίγη κίνηση στον πρώτο μου γύρο και δεν κατάφερα να κάνω καλό γύρο μετά. Ειλικρινά, δεν έκανα καλό γύρο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, απλά δεν το έκανα.

Έχω έρθει εδώ αρκετές φορές, έτσι ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγη δράση. Το πρόβλημα είναι ότι, επειδή τα ελαστικά διαρκούν πολύ εδώ, τα μονοθέσια θα σταματήσουν όσο πιο νωρίς για ν’ αποφύγουν το κυκλοφοριακό και μετά θα κάνουν τρενάκι μέχρι το τέλος τής βροχής. Ίσως κάποιοι να είναι γενναίοι και να κάνουν κάποιες κινήσεις, αλλά μπορεί να έρθει και η καταστροφή.

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα με την MP4-29 είναι ότι δεν μπορεί να πάρει πολύ μεγάλο ποσοστό τής δυναμικής των ελαστικών. Ωστόσο, ο 34χρονος ισχυρίζεται πως τα πράγματα είναι καλύτερα στο Monte Carlo.

Νομίζω ότι, στις γρήγορες στροφές, αρκετά μονοθέσια μπορούν να παράγουν μεγάλες θερμοκρασίες στα ελαστικά, επειδή έχουν πολλή κάθετη δύναμη. Εμείς δεν είμαστε τόσο δυνατοί σ’ αυτόν τον τομέα, οπότε δυσκολευόμαστε να ζεστάνουμε τα ελαστικά, αλλά έχουμε άλλον τρόπο να ζεστάνουμε τα ελαστικά και είμαστε πολύ καλοί σ’ αυτό.

Έτσι, εδώ δεν υποφέρουμε σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας και ίσως κάνουμε τα ελαστικά μας να δουλεύουν λίγο καλύτερα. Προσπάθησα να κάνω τον γρήγορό μου γύρο στον πρώτο γύρο και νομίζω ότι ήμουν ο μόνος· δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή όχι, αλλά ήθελα λίγο ακόμα να το πετύχω.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...