Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, SergioMarchionne, δήλωσε πως οι επιδόσεις των εταιριών στην Αμερικανική αγορά, είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την επιτυχία του πρόσφατα ανακοινωμένου 5-ετούς πλάνου.

Η εκτέλεση του πλάνου της FCA που ανακοινώθηκε στις 6 Μαΐου, βασίζεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις μας στην Αμερική, δουλεύουν καλά.

Είπε ο Marchionne την Κυριακή. Για να πάνε καλά όμως, θα πρέπει να έχουν κάτι να προσφέρουν και με δεδομένο ότι ανακοινώσεις έχουν γίνει αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε νέο από την Fiat (με εξαίρεση το 500X) ή την Alfa Romeo, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός.

Την Παρασκευή, είδα το πρωτότυπο για ένα από τα νέα μοντέλα που οι μηχανικοί εξελίσσουν μυστικά και μπορώ να πω πως είμαστε στον σωστό δρόμο.

Δήλωσε ο Ιταλός manager, προσθέτοντας πως το μοντέλο αυτό θα αποκαλυφθεί στο κοινό το τρίτο τρίμηνο του 2015. Επιβεβαίωσε δε, πως όλα τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo θα κατασκευάζονται σε Ιταλικά εργοστάσια, τουλάχιστον μέχρι το 2018 ενώ είπε πως έχει συζητήσει με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Matteo Renzi και του ζήτησε να παρθούν μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι εξαγωγές. Η απάντηση του Renzi ήταν ότι κατά τη διάρκεια της Ιταλικής προεδρίας της Ε.Ε., θα προσπαθήσει να εστιάσει την πολιτική της ευρωζώνης στην ανάπτυξη και την εργασία, μακριά από τη λιτότητα

Η λιτότητα που προωθεί η Γερμανία, δεν έχει νόημα για την Ευρώπη τώρα.

Έκλεισε ο Marchionne.