Η Intel ανακοίνωσε τη πλατφόρμα In-Vehicle Solutions, τοποθετεί επεξεργαστές Atom για χρήση σε αυτοκίνητα [w/video]

Σχετικά άρθρα

Animation Intel In-Vehicle Solutions

H Intel ανακοίνωσε μία νέα σειρά προϊόντων της που προορίζονται για χρήση από αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να ενσωματωθούν σε μελλοντικά αυτοκίνητα που θα προσφέρουν υπολογιστικές ικανότητες και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η σειρά έχει ονομαστεί In-Vehicle Solutions και αποτελείται από υπό-συστήματα υπολογιστών, λογισμικό και εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καταρχήν στα βασικά ταμπλό των σημερινών αυτοκινήτων και σταδιακά να ενσωματωθούν σε πολύ πιο τεχνολογικά προηγμένα οχήματα.

Στο επίκεντρο όλων των παραπάνω βρίσκεται ο χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας επεξεργαστής X86, Intel Atom. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά οι εν λόγω επεξεργαστές χρησιμοποιήθηκαν σε φορητές συσκευές, όπως τα laptops, αλλά η τάση που επιβάλλει τη στροφή προς το «Internet of Thing», οδήγησε σε αλλαγή του ρόλου τους. Στα νέα τους καθήκοντα οι επεξεργαστές Atom θα αποτελέσουν τμήμα του εξοπλισμού των μελλοντικών δίκτυο-κεντρικών αυτοκινήτων, εξυπηρετώντας πολλαπλές λειτουργίες. Εξέλιξη λογική αφού τα ταμπλό των οχημάτων από την προβολή χαρτών και ορισμένων multimedia λειτουργιών θα μεταπηδήσουν σε ρόλους που θα θυμίζουν περισσότερο ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές. Χαρακτηριστική είναι η πρόθεση να υποστηρίζεται η πρόσβαση σε δίκτυα 3G, 4G και Wi-Fi, ώστε οι επιβάτες των μελλοντικών οχημάτων να έχουν απρόσκοπτη και συνεχή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε cloud υπηρεσίες.

Η πλατφόρμα In-Vehicle Solutions θα διαθέτει ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux, πάνω στο οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα δικά τους περιβάλλοντα χρήσης και εφαρμογές. Έτσι, όταν ένα νέο όχημα θα πρόκειται να λανσαριστεί, ο κατασκευαστής θα μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις τελευταίες τεχνολογίες, αντί να ενσωματώνεται τεχνολογία δύο ή τριών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα της Intel που δραστηριοποιείται στο «Internet of Things» είχε έσοδα 482 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014. Σημαντικό μέρος αυτών των εσόδων προέρχεται από τις δραστηριότητες της εταιρείας στην παροχή επεξεργαστών και λογισμικού για χρήση σε συστήματα εγκατεστημένα σε οχήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=Lk2XNc7qyJ0

ΠηγήIntel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...