To SUV της Bentley θα κοστίζει πάνω από 170.000 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Bentley crossover 2016 Spy Photos

Από τα πιο επίσημα χείλη ήρθε η επιβεβαίωση ότι το πρώτο SUV της Bentley θα κοστίζει πάνω από 130.000 λίρες (€165.000). Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του ο Wolfgang Dürheimer, CEO της εταιρίας, στο περιθώριο του Goodwood Festival of Speed, με τον Γερμανό να αναφέρει ότι το μοντέλο θα είναι το πιο ακριβό απ’όλα τα πολυτελή SUV, αλλά θα είναι φθηνότερο από την Mulsanne, που θα παραμείνει η ναυαρχίδα της βρετανικής εταιρίας, καθώς το SUV δε θα πλησιάσει τα 230.000+ που κοστίζει η λιμουζίνα.

Όπως ξέρουμε αναμένεται στην αγορά το 2016 και ο σχεδιασμός του θα δανείζεται στοιχεία τόσο της Continental GT όσο και του EXP 9 F concept, αφού θα διαθέτει την χαρακτηριστικά γρίλια της εταιρίας καθώς τα στρόγγυλα εμπρός φωτιστικά σώματα. Η βρετανική εταιρία περιγράφει το εξωτερικό του ως ανάγλυφο, σύγχρονο και διακριτικό, που συνδυάζει τις σχολαστικές λεπτομέρειες που διακρίνουν τα μοντέλα της.

bentley-exp-9-f-suv-concept-live-in-geneva-2012-27

Στο εσωτερικό του υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, κυκλικοί αεραγωγοί, μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, head up display, ξύλινα και μεταλλικά διακοσμητικά και φυσικά δερμάτινες επενδύσεις.

Θα κατασκευαστεί πάνω στην MLB Evo πλατφόρμα του VW Group και θα φορά τον twin-turbo V8 και τον W12 6,0-λίτρων κινητήρα, ενώ έχει προγραμματιστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση για το 2017 γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για την ταχύτητα αλλά για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Η βρετανική εταιρία έχει δηλώσει πως το SUV της “θα δημιουργήσει μία εντελώς νέα κατηγορία στην αγορά των SUV”. Θα γίνει το τέταρτο μοντέλο στη γκάμα της Bentley και σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας όταν κυκλοφορήσει θα είναι το ισχυρότερο SUV με τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα.

H εταιρία προσλαμβάνει νέο προσωπικό, μιας και έχει ήδη λάβει 2.000 προ-παραγγελίες για το πολυτελές SUV, στο οποίο θα επενδύσει 800 εκατ. λίρες μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, σε μια προσπάθεια να πουλά 3.000 SUV ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Bentley Bentayga S Black Edition

Η S Black Edition είναι η νέα έκδοση της Bentayga και ξεχωρίζει επειδή συνδυάζει έντονα χρώματα, μαύρες λεπτομέρειες και σύμφωνα με την Bentley είναι...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...