Το SUV της Bentley θα δημιουργήσει την δική του κατηγορία

Σχετικά άρθρα

bentley-exp-9-f-suv-concept-live-in-geneva-2012-3

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, το SUV της Bentley που θα βγει στην αγορά το 2016 θα δημιουργήσει ένα νέο segment στην αγορά.

Το μοντέλο που θα στοιχίζει περί τα €180.000, θα τοποθετείται τιμολογιακά πάνω από το κορυφαίο Range Rover.

Θα είναι το πιο ακριβό και το πιο πολυτελές SUV του κόσμου,

δήλωσε ο Kevin Rose, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Bentley.

Σύμφωνα με τον Rose, η φίρμα έχει βάλει ως στόχο το Range Rover γιατί σύμφωνα με στατιστικές τους, το 30% των πελατών τους έχει ένα. Το SUV της Bentley, θα έχει έναν 12κύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει 575-650 άλογα και θα μοιράζεται την αρχιτεκτονική του με τα AWD οχήματα της Audi και της Porsche. Θα διατίθεται ως τετραθέσιο, πενταθέσιο ή επταθέσιο αλλά σχολιάζοντας αυτό το θέμα, ο Rose είπε πως «δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις πως πολλοί πελάτες μας θα επιλέξουν το επταθέσιο».

Το SUV θα έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος και «θα είναι όσο ικανό εκτός δρόμου όσο ένα Range Rover. Θα είναι πραγματικό SUV. Στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει τους αμμόλοφους και στην Ευρώπη θα πρέπει να μπορεί να ρυμουλκεί πράγματα σε βρεγμένο αγρό».

Η Bentley εκτιμά πως το ένα τρίτο των συνολικών, ετήσιων πωλήσεών του SUV, που ανέρχονται στα 3.000-4.000 οχήματα, θα προέρχονται από τις Η.Π.Α.

[Πηγή: Automotive News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 3.527 Bentley Bentayga

Η Bentley προχωρά στην ανάκληση 3.527 Bentayga παραγωγής μεταξύ 21 Μαρτίου 2016 και 8 Ιουνίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως σε...

Μοναδική Bentley Continental GT Speed

Η Bentley κατασκεύασε μια μοναδική Continental GT Speed για να γιορτάσει τα 20στα γενέθλια της Continental GT, η οποία κυκλοφόρησε το 2003. Είναι μια...