211717

Η επίσημη παρουσίαση του Smart ForTwo πλησιάζει (16 Ιουλίου) και η δημιουργία hype για το λιλιπούτειο μοντέλο είναι λογικό να εντείνεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανέβηκε στο Youtube ένα ακόμα teaservideo στο οποίο παρουσιάζεται το πώς τα επερχόμενα μοντέλα (ForTwo και ForFour) θα καταφέρουν να ανανεωθούν σημαντικά, χωρίς όμως να χάσουν το “έξυπνο” DNA.

Να θυμίσουμε πως το Smart ForTwo θα μοιράζεται το 70% των μηχανικών του μερών με το Renault Twingo, διατηρώντας τόσο τον κινητήρα, όσο και την κίνηση στον πίσω άξονα. Το μήκος θα παραμείνει ίδιο με αυτό της τρέχουσας γενιάς (2.692 χιλιοστά) ενώ το ForTwo θα έχει κατά 1.25 μέτρα μικρότερο κύκλο στροφής (μόλις 7.5 μέτρα) χαρίζοντας του εξαιρετικά ευελιξία. Η καμπίνα των επιβατών θα είναι μεγαλύτερη ενώ θα εξοπλίζεται με πολύχρωμα διακοσμητικά και μεγάλη οθόνη αφής.

Θα προσφέρεται ως coupe ή ως cabrio με υφασμάτινη οροφή. Για την κίνηση, θα φροντίζει είτε ο τρικύλινδρος, 0.9 λίτρων TCe που υπάρχει και στο Twingo με απόδοση 90 ίππων και 135 Nm ροπής, είτε ένας 1000άρης SCe με 70 ίππους και 91 Nm ροπής είτε ένας τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας. Τέλος, θα υπάρχει και η έκδοση Brabus που θα παράγει 100 άλογα. Όσον αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα 5-τάχυτο μηχανικό και ένα 6-τάχυτο, αυτόματο, διπλού συμπλέκτη ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μοτέρ 87 ίππων.