Επιστήμονας της Toyota, φοβάται πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, θα είναι επιζήμια για το περιβάλλον

Σχετικά άρθρα

lexus-autonomous-vehicle-front-view

Από εκεί που όλοι μας λέγανε για τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων αυτοκινήτων, τώρα έχουμε περάσει στο άλλο άκρο. Αρκετοί, αρχίζουν να σκέφτονται τα πιθανά μειονεκτήματα τους. Μετά το FBI και τους φόβους του, έρχεται ένας επιστήμονας της Toyota, να αναφέρει την πιθανότητα τα αυτόνομα αυτοκίνητα, να είναι στην τελική επιζήμια στο περιβάλλον.

Ο Ken Laberteaux, που ερευνά ζητήματα μελλοντικής μετακίνησης για την Toyota, πιστεύει πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερη μόλυνση και όχι λιγότερη. Ωστόσο, η θεωρία του βασίζεται περισσότερο σε ιστορικές τάσεις και συμπεριφορές και όχι τόσο σε στοιχεία.

Η Αμερικάνικη ιστορία δείχνει πως κάθε φορά που κάνεις ευκολότερη την οδήγηση, υπάρχει μία επιθυμία να ζει κανείς μακρύτερα από πράγματα.

Λέει ο Laberteaux. Με πιο απλά λόγια, όσο η μετακίνηση γίνεται ευκολότερη, τόσο ο κόσμος θα είναι προθυμότερος να ζει μακριά από τις πόλεις που δουλεύει. Το αποτέλεσμα αυτής της τάσης, είναι περισσότερες μετακινήσεις και κατά συνέπεια, περισσότερη μόλυνση και περισσότερα μποτιλιαρίσματα.

Η υπόθεση αυτή, ενώ έχει βάση σαν παρατήρηση, μοιάζει να είναι το αντίθετο αυτού που πιστεύουμε πως θα γίνει με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Υπάρχουν μάλιστα πειράματα που έχουν δείξει πως σε ένα “αυτόνομο” μέλλον, η μέση κατανάλωση των οχημάτων, μειώνεται κατά 20%! Ποιος έχει δίκιο, δεν γνωρίζω. Ωστόσο, ο διάλογος για τα αυτόνομα αυτοκίνητα και τις επιπτώσεις που θα έχουν, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...