Η Ford πρέπει να τρέξει στο Le Mans με αυτή τη Mustang

Σχετικά άρθρα

The All-New Ford Mustang GT

Μπορεί όπως έχουμε γράψει η Ford να εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής της στο Le Mans, αλλά αυτή είναι μία διαφορετική περίπτωση. Αυτή, είναι το δώρο του Andy Blackmore στην Ford. Αγαπητή Ford, πάρε το σχέδιο όπως είναι –δεν πιστεύω πως ο σχεδιαστής θα έχει πρόβλημα-, εξέλιξε το αεροδυναμικά και τρέξε με αυτό στην GTE κατηγορία του Le Mans. Ξέρω πως το κόστος είναι μεγάλο, αλλά όπως θα σου αποδείξω τώρα, τα οφέλη που θα αποκομίσεις, θα είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Πρώτον, το αυτοκίνητο, όπως βλέπεις, είναι εντυπωσιακό. Ναι, τα LMP1 και LMP2 είναι άρτια σχεδιασμένα αγωνιστικά, αλλά οι πρωταγωνιστές της GTE κατηγορίας, έχουν κάτι το διαφορετικό. Είναι αυτοκίνητα που μπορείς να δεις στον δρόμο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, συνδέεσαι διαφορετικά μαζί τους.

Δεύτερον, marketing. Σοβαρά τώρα. 50 χρόνια Mustang. Η πρώτη φορά που η Mustang γίνεται παγκόσμια. Χρειάζεσαι κάτι άλλο για να αποφασίσεις να κατεβάσεις αυτό το αγωνιστικό σε ένα πρωτάθλημα με την αίγλη του World Endurance Championship; Επίσης, δεν είναι ανάγκη να περιοριστείς σε αυτό. Τροποποίησε το αυτοκίνητο για να μπορείς να το κατεβάσεις και στο Tudor United Sportscar Championship, στο αντίστοιχο της Pirelli και όπου αλλού επιθυμείς.

Τρίτον, ιστορία. Σκέψου το λίγο. Θα αναβιώσεις αντιπαλότητες του παρελθόντος. Ford vs Chevy (Corvette). Ford vs Ferrari (458). Ford vs Porsche (911) –αυτή δεν γνωρίζω αν είναι ιστορική αντιπαλότητα αλλά δεν πειράζει, ευκαιρία να γίνει-. Καλά τα πρωτότυπα, αλλά στην GTE κατηγορία είναι όλοι οι ιστορικοί σου αντίπαλοι. Θα τραβήξεις τα φώτα της δημοσιότητας (βλ. marketing)!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...