Η πλατφόρμα του Tata Nexon, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικά μοντέλα της Jaguar-Land Rover

Σχετικά άρθρα

Tata Nexon Compact SUV Concept

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Tata παρουσίασε στο Ν. Δελχί ένα πρωτότυπο SUV με το όνομα Nexon. Αυτό, βασιζόταν στη νέα, X1 πλατφόρμα της εταιρίας που στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιήθηκε για ένα νεανικό, compactSUV που κινούνταν από έναν 1200άρη turbo κινητήρα με απόδοση 83 ίππων και 140 Nm ροπής.

Σύμφωνα όμως με τον διευθυντή της εισαγωγικής της Tata στην Αυστραλία, Darren Bowler, αυτή ακριβώς η πλατφόρμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μελλοντικά μοντέλα της Jaguar-Land Rover.

Θα δείτε στο μέλλον ανταλλαγή τεχνολογιών και πλατφορμών, αλλά δεν θα δείτε ένα JLR με τα σήματα της Tata ή ένα Tata με σήματα της Jaguar ή της Land Rover.

Με λίγα λόγια: ανταλλαγή τεχνολογιών, ναι. Badge Engineering, όχι! Συγκεκριμένα για το Tata Nexon concept και την πλατφόρμα του, είπε πως θα χρησιμοποιηθεί από τις εταιρίες. Συμπλήρωσε πως θα μπορούσε να βρίσκεται κάτω από την επόμενη γενιά του Evoque ή να αποτελεί την βάση για κάποιο μοντέλο της Jaguar. Μπορεί να μην ακούγεται σε όλους ως κάτι καλό, αλλά ο Bowler παρομοίωσε την X1 της Tata με την MQB πλατφόρμα της Volkswagen.

ΠηγήDrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...