GP Ουγγαρίας 2014 – Τι δεν χρειάζεται να ξέρεις

Σχετικά άρθρα

BtS2az1IgAAQOLd.jpg large

Με τα GP Γερμανίας και Ουγγαρίας να έχουν μόλις μια εβδομάδα να μεσολαβεί μεταξύ τους, τα μικρά άχρηστα νέα δεν είναι και πάρα πολλά. Ξέρω όμως ότι κάποιοι θέλουν να ξέρουν τα πάντα…

Όπως το νέο ζευγαράκι της Formula 1, που είναι οι Heidfeld και Frentzen. Πριν βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, καλύτερα να εξηγήσω. Όχι δεν ξεκίνησαν και οι δύο πρώην πιλότοι της F1 να κουνάνε την αχλαδιά, μιλάω για τον Sven Heidfeld, αδερφό του Nick, και την Nicole-Nadine Frentzen, αδερφή του Heinz-Harald. Η κατά 22 χρόνια μικρότερη αδερφή του Frentzen, δήλωσε:

Γνωριζόμαστε από παιδιά. Ο Svan ήταν σαν μεγαλύτερος αδερφός μου, αλλά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του αδερφού μου, η φλόγα άναψε.

Frentzen - Heidfeild

Φαίνεται πως η φλόγα άναψε για τα καλά, καθώς φωτιά ξέσπασε και στις 3 π.μ. στο ξενοδοχείο Mondial, όπου διέμενε η ομάδα της Williams, κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου της Γερμανίας. Το κτήριο εκκενώθηκε και 4 από τα μέλη της Βρετανικής ομάδας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν καπνό.

Παρέα με γιατρούς θα περάσει την εβδομάδα του και ο Lewis Hamilton, μετά το ατύχημα δύναμης 30G που είχε στις κατατακτήριες του Γερμανικού αγώνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γόνατά του δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η μέση του και ο αυχένας. Μετά από την φυσιοθεραπεία που θα κάνει, περιμένει να είναι και πάλι σε φόρμα. Όσον αφορά την ατυχία του, ο Βρετανός θα δοκιμάσει κάποιου είδους ξεμάτιασμα:

Ίσως πρέπει να επισκεφτώ Ινδούς ή να τρίψω την κοιλιά του Βούδα. Θα δοκιμάσω όλες τις θρησκείες να δω αν μπορέσω να βρω λίγη τύχη.

Lewis Hamilton

Τύχη όμως, καθώς και ταλέντο φαίνεται να έχει ο Max Verstappen, γιος του πρώην οδηγού των Minardi και Benetton, Jos Verstappen. Κατά τη διάρκεια του Γερμανικού GP, ο 16-χρονος συζήτησε με Red Bull και Mercedes, επιλέγοντας –κατά τα λεγόμενα του AutoSprint– να δοκιμάσει την τύχη του με την Γερμανική ομάδα. Για την ώρα ο Ολλανδός είναι δεύτερος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula 3 και ευελπιστεί να αγωνίζεται στα GP2, από την επόμενη κιόλας χρονιά.

Νέα ταλέντα ψάχνει και η Caterham, δοκιμάζοντας τον Kevin Giovesi στον εξομοιωτή της. Ο Ιταλός γίνεται το δεύτερο μέλος του Προγράμματος Νέων Οδηγών της Βρετανικής ομάδας, πλάι στον Nathanael Berthon, του πρωταθλήματος GP2. Ο Giovesi είναι τέταρτος αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα AutoGP στο οποίο αγωνίζεται, με 2 αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος.

10492317_1921940534610923_6095521249911175425_n

Ο Alexander Rossi, ο οποίος προσφάτως αποχώρησε από την Caterham, φλερτάρει με την μια εκ των δύο θέσεων της νέας ομάδας του Gene Haas, παρότι το 2015 θα αρκεστεί με το να είναι τρίτος οδηγός της Marussia. Ο Αμερικανός Haas είναι τόσο σίγουρος για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Formula 1 του 2016, που έδωσε προκαταβολή 20 εκατομ. δολαρίων, μετά από παρότρυνση του Bernie Ecclestone. O 83-χρονος μάλιστα, φάνηκε έκπληκτος από την αξιοπιστία των Αμερικανών, επαναλαμβάνοντας σε δημοσιογράφο την απορία του:

Πρέπει να δεις πόσο αξιόπιστοι είναι. Είπα στον Haas να βάλει προκαταβολή… και φαίνεται πως την έβαλε.

Bernie Ecclestone

Προβλήματα στη συμπεριφορά του Sergio Perez εντοπίζει ο Jo Ramirez. Ο πρώην εργαζόμενος της McLaren, ο οποίος ακόμα επισκέπτεται τα pit πολλών ομάδων, εξέφρασε την άποψή του για τον Μεξικανό πιλότο.

Σαν οδηγός ο Sergio δεν ήταν κακός (στη McLaren) και πιστεύω ότι βελτιωνόταν. Απλά δεν ήταν αρκετά καλός ο χαρακτήρας του, δεν συντονιζόταν με την ομάδα. Ήταν πολύ υπερόπτης και η συμπεριφορά του δεν ήταν καλή. Δεν ήταν δημοφιλής στους μηχανικούς ή σε οποιονδήποτε άλλο. Μπορεί να τον κριτικάρω αλλά όχι ως οδηγό. Είναι καλός οδηγός.

Είναι κρίμα. Ήμουν στις δοκιμές της Jerez φέτος και πέρασα αρκετό χρόνο στη McLaren και στη Williams. Ούτε ένας δεν μπορούσε να πει κάτι το θετικό για τον Sergio. Όλοι λένε πως πρέπει να αλλάξει την συμπεριφορά του αν θέλει να παραμείνει στη Formula 1.

Alonso Hungary

Προβλήματα όμως έχει και ο Fernando Alonso από τον team-mate του. Ο Ισπανός που παλεύει σε κάθε αγώνα εναντίον ταχύτερων μονοθεσίων, πέταξε τη μπηχτή του για τον Kimi Raikkonen.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχουμε χάσει έδαφος στη Williams. Βασιστήκαμε και πάλι (σ.σ. στο Γερμανικό GP) μόνο στο ένα μονοθέσιο και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε.

O Marco Mattiacci πάντως δεν ανησυχεί για τον Φιλανδό, καθώς σε ερώτηση δημοσιογράφου για το 10-0 σκορ, ανάμεσα σε Alonso και Raikkonen, είπε:

Δεν είναι ποδόσφαιρο. Στην F1 δεν μιλάμε με τέτοιους όρους. Ναι, σίγουρα θέλω καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ο Kimi είναι ο οδηγός που χρειάζεται του χρόνου η Ferrari.

10500365_754788331248767_7131283936965024429_n

Στην πίστα του Hungaroring υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές, με νέους προστατευτικούς φράχτες στις στροφές 11, 12 και 14. Επίσης, τοποθετήθηκαν σαμαράκια ύψους 5cm στην εσωτερική πλευρά της στροφής 7, τα οποία ξεκινούν 2 μέτρα μετά το κερμπ.

[Πηγές: GMM, Twitter, KolnerExpressAutoSprintMarca, FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr