Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Toyota Supra

Σχετικά άρθρα

2015 Toyota Supra Rendering 01

Όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες κυκλοφορούν σχετικά με τη νέα Toyota Supra. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες, οι σχεδιαστές της Toyota δεν έχουν ολοκληρώσει μέχρι σήμερα τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ο οποίος θα δανείζεται λίγα στιλιστικά στοιχεία από το FT-1 Concept. Η νέα Supra που θα ζυγίζει 1.400 κιλά, κατασκευάζεται σε συνεργασία με την BMW, με την Γερμανική εταιρία να ετοιμάζει με την σειρά της την Z4. Τα δύο αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με τη BMW να έχει επωμιστεί την ανάπτυξη της πλατφόρμας, με την Toyota να δίνει ως αντάλλαγμα την τεχνολογία κυψελών καυσίμου που αναπτύσσει.

Οι φήμες θέλουν τα αυτοκίνητα έναν 2,0-λιτρο turbo κινητήρα της BMW απόδοσης 218 ίππων, με το υβριδικό σύστημα να προέρχεται από το TS040 LMP1 αγωνιστικό της Ιαπωνικής εταιρίας, αλλά και από το Yaris Hybrid R Concept που είδαμε στη περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης. Ο κινητήρας, συνολικής απόδοσης 354 ίππων, θα συνδυάζεται με ένα διπλού συμπλέκτη σειριακό μηχανικό κιβώτιο της BMW, με το σώμα των δύο αυτοκινήτων, το οποίο θα διαφέρει σχεδιαστικά, να είναι κατασκευασμένο από CFRP. Το ηλεκτρικό σύστημα του κινητήρα, φημολογείται πως θα αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο πάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων και τους άλλους δύο στους μπροστά τροχούς. Η κίνηση θα μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, και όχι στους πίσω, έχοντας κατανομή βάρους 50:50.

2015 Toyota Supra Rendering 03

Το υβριδικό σύστημα θα περιλαμβάνει και supercapacitors (υπερσυμπυκνωτή η ηλεκτρικό πυκνωτή διπλής στρώσης, εξ ελληνιστί), εκεί όπου θα αποθηκεύεται η κινητική ενέργεια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αργότερα για την αύξηση της απόδοσης των αυτοκινήτων. Ο λόγος επιλογής των supercapacitors έγινε γιατί αυτοί είναι ικανοί να απορροφούν γρηγορότερα ενέργεια σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το γεγονός πως είναι ελαφρύτεροι και μικρότεροι σε μέγεθος από τις μπαταρίες. Θα είναι τοποθετημένοι σε ένα σώμα δημιουργίας BMW, με το σύστημα να είναι σχεδιασμένο από την Toyota.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr