Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW X6

Σχετικά άρθρα

BMW X6 production

Μετά την έναρξη της παραγωγής του νέου Audi TT, άλλο ένα νέο μοντέλο, της BMW αυτή τη φορά, βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Ο λόγος για τη νέα Χ6, με το πρώτο αυτοκίνητο να ολοκληρώνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Spartanburg, της Νότιας Καρολίνας, στην Αμερική.

Το πρώτο αυτοκίνητο ήταν μια xDrive35i και είχε κατεύθυνση την κινέζικη αγορά, από την οποία οι βαυαροί έχουν μεγάλες προσδοκίες για το συγκεκριμένο μοντέλο. Είναι βαμμένο σε Sophisto Grey, με το εσωτερικό του να είναι ντυμένο με Cognac Black Nappa δέρμα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BMW Manufacturing Co, Manfred Erlacher, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ως το πρώτο Sports Activity Coupé στον κόσμο, η BMW X6 κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην 20-χρονη ιστορία παραγωγής του στο Spartanburg. Η τολμηρή, νέα εμφάνιση της X6 δεύτερης γενιάς είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στη γκάμα των X-μοντέλων του εργοστασίου.

Ωστόσο, παρόλο που η παραγωγή άρχισε και τα αυτοκίνητα θα αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, η X6 F16 θα αρχίσει να πωλείται επίσημα τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η X6 κατασκευάζεται στις ΗΠΑ μαζί με όλα τα άλλα μοντέλα της σειράς X, (Χ3, Χ4 και Χ5), ενώ θα προστεθούν σε αυτά και τα Χ1 και Χ2 το 2016, με το περίπου το 70% παραγωγής να εξάγεται και το υπόλοιπο να αφομοιώνεται από την αμερικάνικη αγορά.

Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο του Spartanburg υφίσταται κάποιες σοβαρές αλλαγές, καθώς με την προσθήκη της Χ7 στη κορυφή των μοντέλων της σειράς Χ, η βαυαρέζικη εταιρία επενδύει το ποσό των €730 εκατ., έτσι ώστε αυτό να μπορεί να παράγει συνολικά 450.000 αυτοκίνητα μέχρι το τέλος του 2016.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Ανανέωση για τις BMW 4 Series Gran Coupe και i4

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των ανανεωμένων 4-Series και M4, η BMW παρουσιάσει τις ανανεωμένες 4 Series Gran Coupe και i4. Τα αυτοκίνητα αποκτούν...