Γιατί το μυστικό σενάριο εξαγοράς της Fiat από τη Volkswagen απέτυχε

Σχετικά άρθρα

vw fiat volkswagen giat

Όταν πριν τρεις εβδομάδες διαβάσαμε για τις φήμες περί της ενδεχόμενης εξαγοράς της Fiat από την Volkswagen, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν το συγκεκριμένο σενάριο, πόσο μάλλον όταν σχεδόν άμεσα μετά τις φήμες βγήκαν και οι δύο εταιρία επίσημα και διέψευσαν κατηγορηματικά οτιδήποτε υπήρχε στον αέρα.

Όμως, το βρετανικό Autocar, αποκαλούμενο δικές του έμπιστες πηγές, αναφέρει ότι η κίνηση εξαγοράς από τη Volkswagen υπήρξε από τους αναλυτές και υπεύθυνους στρατηγικής της, και αν αυτό πραγματοποιούταν το Group θα μετονομαζόταν σε Auto Union, φήμη που επίσης διαβάσαμε πρόσφατα.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές λένε ότι το σχέδιο δεν προχώρησε πολύ μακριά, καθώς τα περιθώρια κέρδους μειώνονταν αρκετά, και η εξαγορά θα απαιτούσε μια πολύ μεγάλη επένδυση. Τα μειωμένα κέρδη το πρώτο τρίμηνο του 2014 έχουν φέρεται να αναγκάζουν τη Volkswagen να εξετάζει δραστικές κινήσεις μείωσης του κόστους που θα μπορούσε να καταργήσει μοντέλα τα οποία δεν πουλάνε τα αναμενόμενα, λέγε Scirocco και το Up!/Skoda Citigo/Seat Mii.

ΠηγήAutocar

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr