Video: Pit-stop σε στυλ Formula-E

Σχετικά άρθρα

formula e pit-stop

Ξεκινώντας, πρέπει να πούμε πως το νέο πρωτάθλημα της FIA με τα ηλεκτρικά μονοθέσια, δεν είναι για τον καθένα. Είναι ο ήχος, η ταχύτητα των αυτοκινήτων, οι περίεργοι κανονισμοί και πολλά άλλα, που όπως και να το κάνουμε, σε κάποιους (purists) δεν αρέσουν. Η Formula-E προωθείται όσο κανένα άλλο μηχανοκίνητο πρωτάθλημα τα τελευταία δυο χρόνια και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη θέληση των κατασκευαστών να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα, ικανή να αναδείξει τις καινοτομίες που γίνονται για το μέλλον της αυτοκίνησης, που σύμφωνα με αυτούς, είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Όμως, ανάμεσα στις καινοτομίες, δεν είναι -ενώ θα έπρεπε- η ταχύτατη αλλαγή μπαταριών. Μπορεί η τεχνολογία να μη βρίσκεται ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα, ώστε να δημιουργηθούν μπαταρίες με μεγάλη αντοχή και αξιοπιστία, που δεν θα χάνουν τις ιδιότητές τους σε αντίξοες συνθήκες, αλλά θα μπορούσαν στη Formula-E να πιέσουν τα σχεδιαστικά πλαίσια προς το δρόμο της γρήγορης αντικατάστασης. Ξέρω, εγείρονται θέματα ασφαλείας γύρω από κάτι τέτοιο, αλλά αν δεν προσπαθήσεις και δεν ρισκάρεις, δεν πας μπροστά.

Εν πάση περιπτώσει, στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις πως θα είναι τα pit-stop στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, με τον οδηγό να αλλάζει μονοθέσια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επικίνδυνο, αστείο, εξαιρετική λύση, ανάγκη; Εσύ αποφασίζεις για το πως σου φαίνεται και αν θα παρακολουθήσεις το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, που ξεκινά σε ένα μήνα περίπου, με το πρώτο ePrix (επίσημη ονομασία) της ιστορίας.

ΠηγήInstagram

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...