Η Hyundai πληρώνει $10 δις για να αλλάξει κεντρικά γραφεία

Σχετικά άρθρα

5.Seoul

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Hyundai αποχωρίστηκε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει οικόπεδο 79.350 τετραγωνικών μέτρων σε μία από τις ακριβότερες συνοικίες της Σεούλ ώστε να μεταφέρει εκεί τα κεντρικά της γραφεία. Αυτό το δυσθεώρητο νούμερο, είναι το μεγαλύτερο που έχει πληρωθεί ποτέ για γη στην Ν. Κορέα.

Το πρόβλημα είναι ότι οι επενδυτές της φίρμας δεν πήραν και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το έξοδο και έχουν ένα δίκιο… μπορεί και παραπάνω. Σύμφωνα με κάποιους επενδυτές, η πρόταση της Hyundai για αυτό το κομμάτι γης στην κεντρική Σεούλ, ήταν τριπλάσια από την εμπορική του αξία ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν διατεθεί με πολύ πιο έξυπνο τρόπο (βλ. έρευνα ή άλλες βελτιώσεις). Αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας των επενδυτών, ήταν η σημαντική πτώση της αξίας των μετοχών τόσο της Hyundai (κατά 9%) όσο της KIA και άλλων επιμέρους εταιριών. Μάλιστα, όλες μαζί, υπολογίζεται πως έχασαν περίπου $8 δις σε αξία, περίπου όσο κόστισε το οικόπεδο.

Να σημειωθεί επίσης πως επειδή δεν είναι κοινή πρακτική για μεγάλες εταιρίες να μετακομίζουν τα γραφεία τους σε άδεια οικόπεδα, η Hyundai θα πρέπει να τα χτίσει πρώτα. Επιπλέον, στα σχέδια υπάρχει ένα συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο καθώς και ένα θεματικό πάρκο! Όλα αυτά, αναμένεται να κοστίσουν 6 δισεκατομμύρια επιπλέον!

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...