Ο Hamilton επικαλείται πρόβλημα με τα φρένα, ανησυχεί και για τον αγώνα

Σχετικά άρθρα

Lewis Hamilton

Έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών, ο Lewis Hamilton ήταν θεωρητικά το φαβορί για την pole position στο Austin. Ο Βρετανός, όμως, θ’ αρκεστεί στη δεύτερη θέση τού grid αύριο, διότι στις σημερινές κατατακτήριες, ήταν 4 δέκατα πιο αργός από τον Nico Rosberg.

Σύμφωνα με τον Hamilton, σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν τα φρένα, αφού η πέδηση δεν ήταν όσο ομαλή θα ήθελε ο 29χρονος, κάνοντας λόγο για σημαντική διάφορα στις θερμοκρασίες, ενώ φοβάται ότι αυτό μπορεί να υπάρξει και στον αυριανό αγώνα.

Δυσκολεύτηκα πολύ από το Q2 και μετά. Προφανώς, ο Nico έκανε εξαιρετική δουλειά σήμερα. Πραγματικά δυσκολεύτηκα με τα φρένα. Όταν κοιτούσαμε τις θερμοκρασίες στα φρένα, ο αριστερός δίσκος ήταν πάντα περίπου 100°C πιο κρύος από τον δεξί. Ό,τι κι αν έκανα, ακόμα κι αν φρέναρα πιο νωρίς, πάλι είχα μπλοκάρισμα. Εκεί πιθανώς έχασα πολύ χρόνο, αλλά, ακόμα κι έτσι, πιστεύω ότι ο Nico ήταν πολύ γρήγορος σήμερα.

Ενδεχομένως, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα και στον αγώνα, έτσι θα πρέπει να δούμε αν μπορεί να γίνει κάτι και να το διορθώσουμε. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι μπλοκάρω συνεχώς, οπότε, αν δεν μπορούν να διορθώσουν το αριστερά φρένο, τότε θα είναι ένα θέμα που θα έχω σε όλο τον αγώνα.

Λύση στο πρόβλημα αυτό καλείται να βρει ο Paddy Lowe, Τεχνικός Διευθυντής τής ομάδας, ο οποίος τονίζει ότι ίσως δεν είναι κάτι σημαντικό και μπορεί να διορθωθεί για τον αυριανό αγώνα.

Ο Lewis είχε πολλά προβλήματα με το μπλοκάρισμα στον εμπρός αριστερό τροχό. Είναι στη φύση τής πίστας, ειδικά στην πρώτη στροφή, να είναι δύσκολο το φρενάρισμα. Ίσως έχει να κάνει με κάτι “λεπτό” στο set up τού μονοθεσίου του και ήταν χειρότερο από τού Nico. Ίσως είναι ένα μικρό θέμα. Θα πρέπει να δούμε γιατί είχε ένα ιδιαίτερα κακό απόγευμα και γιατί ο Nico δεν είχε το ίδιο πρόβλημα.

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα