Η νέα Porsche Panamera θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες εκδόσεις, πιθανότατα μια shooting brake

Σχετικά άρθρα

Porsche-Panamera-Sport-Turismo-Wallpaper-Pictures

Η νέα Porsche Panamera θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2016 και το μοντέλο θα κατασκευαστεί πάνω στην MSB πλατφόρμα του VW Group, την ίδια που θα χρησιμοποιήσει και η Bentley στην επόμενη Continental.

Η γερμανική εταιρία όμως, επιβεβαίωσε χθες ότι το νέο μοντέλο θα έχει επιπλέον εκδόσεις, εκτός από την κλασική που προσφέρεται μέχρι σήμερα. Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ο υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, Wolfgang Hatz, υπαινίχθηκε ότι η Panamera είναι πιθανό να διατεθεί και σε Shooting Brake έκδοση, παρόμοια με το Sport Turismo Concept που παρουσιάστηκε το 2012, δηλώντας χαρακτηριστικά:

Πρώτα απ ‘όλα αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή τη νέα Panamera, αυτό είναι αλήθεια, πιθανώς έχετε ήδη δει εικόνες από τα πρώτα πρωτότυπα. Αυτό που έχουμε σχεδιάσει είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο με μια νέα πλατφόρμα. Την έχουμε προετοιμάσει για πολλά παράγωγα, προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ το Sport Turismo, μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο. Αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα και για περισσότερες εκδόσεις.

porsche-panamera-sport-turismo-concept-07

Μια Shooting Brake έκδοση της Panamera θα τεθεί άμεσα απέναντι στην Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, όντως όμως πιο sport και πρακτική. Επιπλέον, ο Hatz αποκάλυψε την πιθανότητα μια coupe έκδοσης, λέγοντας:

Ο λόγος που έχουμε κάνει αυτή [τη νέα πλατφόρμα] είναι έτσι ώστε να έχουν ήδη περιληφθεί όλα τα πράγματα, έτσι θα μπορούσε να είναι ένα coupe, θα μπορούσε να είναι cabrio, θα μπορούσε να είναι το Sport Turismo και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε ποια θα είναι αυτή που καλύψει τις ανάγκες μας.

Η πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί χάλυβα και αλουμίνιο, με την επόμενη γενιά της Panamera να ζυγίζει 90 κιλά λιγότερο από τη τωρινή, με το βάρος της να κυμαίνεται μεταξύ 1.800-1.900 κιλών. Τα τέσσερα καθίσματα της θα είναι τοποθετημένα χαμηλά, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο θα βελτιώσει τη οδική συμπεριφορά, με το μειωμένο βάρος να συμβάλει επίσης και στο να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Panamera-Sport-Turismo-15

Το μεταξόνιο της θα αυξηθεί ελαφρώς, με τον CEO της Porsche, Matthias Muller να έχει δηλώσει πως η νέα Panamera θα διαθέτει βελτιωμένο σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός της επόμενης γενιάς θα είναι εξελικτικός, διαθέτοντας λιγότερο κεκλιμένη γραμμή οροφής, ώστε να γίνει πιο πρακτική. H επόμενη γενιά της Porsche Panamera αναμένεται να παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο μισό του 2016, η παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας λίγο πριν λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...