Sutil: Η κατάσταση με τους pay-drivers είναι εκτός ελέγχου

Σχετικά άρθρα

Abu Dhabi GP Friday 21/11/14

Χάνοντας τη θέση του στην ομάδα της Sauber, είναι λογικό ο Adrian Sutil να είναι πικραμένος από μια απόφαση, που πιθανότατα, τον φέρνει μια και καλή εκτός Formula 1. Για τον Γερμανό ήταν πολύ δύσκολο να δείξει το ταλέντο του μέσα στο περσινό κάκιστο μονοθέσιο της Sauber, που άφησε την ομάδα χωρίς βαθμούς για πρώτη φορά στην ιστορία της, όμως δεν είναι αυτό που τον ενοχλεί.

Με την Sauber να έχει παραδεχτεί έμμεσα πως τα πορτοφόλια των νέων της οδηγών (EricssonNasr) ήταν αυτά που τους έκλεισαν τις θέσεις με την ομάδα, ο Sutil τονίζει πως η κατάσταση με τους pay-drivers έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αλλά από την άλλη, δεν παίρνει θέση στο εάν φταίνε οι ίδιες οι ομάδες για αυτό ή οικονομική κατάσταση και η κατανομή των χρημάτων.

Η κατάσταση (με τους pay-drivers) είναι εκτός ελέγχου. Τα χρήματα που πληρώνουν μερικοί οδηγοί για ένα χρόνο, είναι εκτός ελέγχου. Αυτός δεν είναι ο τρόπος που έπρεπε να λειτουργεί.

Υπήρχαν μικρές ομάδες 20 ή και 30 χρόνια πριν, όπου μπορούσες να αγοράσεις για τον εαυτό σου ένα κόκπιτ. Τώρα υπάρχουν λιγότερες από αυτές (τις μικρές ομάδες) και ίσως είναι πιο εμφανής η κατάσταση τώρα. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην αλλάξει ποτέ στη Formula 1, αλλά μπορούμε να το κάνουμε λίγο πιο ισορροπημένο.

Πρώτα απ’ όλα, νομίζω ότι μερικές ομάδες ίσως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους λίγο καλύτερα, για να είναι κερδοφόρες. Ή από την άλλη πλευρά, ίσως υπάρχει κάτι λάθος στο σύστημα.

Θα ήταν καλό να επιστρέψουμε (στις παλιές εποχές) και τότε ίσως θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε την Formula 1 και πάλι σπορ. Αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να σας πω τι ακριβώς είναι.

Τον Nasr όλα αυτά δεν δείχνουν να τον απασχολούν, με το Βραζιλιάνο να ανακοινώνει και το νούμερο που θα τον ακολουθεί στην καριέρα του στη Formula 1, αλλά και το λογότυπο που το θα το συνοδεύει.

Χωρίς τίτλο

[Photo Copyrights: WRI2/Sauber F1 Team]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...