Η Porsche 911 GT3 RS θα φορά έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Porsche 911 GT3 RS (1)

Ο Wolfgang Hatz, υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Porsche, από το Detroit ανακοίνωσε πως η 911 GT3 RS θα φορά έναν ολοκαίνουργιο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο κινητήρα. Παρότι ο Hatz δεν ανακοίνωσε τη χωρητικότητα του, οι φήμες μιλούν για 4.000 κ.εκ απόδοσης 500 ίππων.

Ο κινητήρας, όπως ξεκαθάρισε ο Hatz, θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων PDK, ενώ ίσως προστεθεί και ένα μηχανικό κιβώτιο στο μέλλον. Το αυτοκίνητο θα είναι η σκληροπυρηνική έκδοση της 911 GT3, με τον κύριο στόχο της Porsche με την 911 GT3 RS να είναι η απόδοση και μόνο.

Το αυτοκίνητο διαθέτει carbon αεριζόμενα μπροστά φτερά, ζάντες 21″, με το μοντέλο να παρουσιάζεται τον Μάρτιο του 2015 στην έκθεση της Γενεύης. Η σκληροπυρηνική έκδοση της GT3 διαθέτει άκρως επιθετικό bodykit, με μεγάλη εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος, carbon μπροστά spoiler, carbon μεγάλη αεροτομή στο πίσω, κεντρικά τοποθετημένη διπλή απόληξη της εξάτμισης και μεγάλους αεραγωγούς στα πλαϊνά. Στο εσωτερικό της πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης της 911, την παράσταση κλέβουν τα ελαφριά, bucket καθίσματα με το “GT3 RS” λογότυπο και το ευμεγέθες roll cage.

Αν οι φήμες αληθεύουν, έχει ήδη σημειώσει χρόνο 7 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στο Nurburgring – χρόνο που την κάνει 13 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την 997 GT3 RS 4.0 και δύο δευτερόλεπτα ταχύτερη από την 997 GT2 RS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...
Autoblog.gr