Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Alfa Romeo BAT 7 Concept

Σχετικά άρθρα

Alfa Romeo BAT 7 Concept

Το Alfa Romeo BAT 7 Concept συμπληρώνει σχεδόν 60 χρόνια και νομίζω πως δικαιούται να έχει μια θέση στη λίστα των ξεχασμένων πρωτότυπων.

Το ημερολόγιο έγραψε 1954 όταν ο Gamal Abdel Nasser ανέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο, ξεσπά η Αλγερινή επανάσταση, ο Έλβις Πρίσλεϊ κάνει την πρώτη του ηχογράφηση, για να δημιουργήσει ένα δίσκο με δύο τραγούδια, δώρο γενεθλίων για τη μητέρα του, στην Δυτική Γερμανία παρουσιάζεται η Wigomat, η πρώτη μηχανή καφέ φίλτρου, στη Τουρκία γεννιέται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην Ελλάδα έρχονται στον κόσμο μεταξύ άλλων οι Τζίμης Πανούσης, Μαλβίνα Κάραλη και Έλλη Στάη.

Την ίδια χρονιά λοιπόν, η Alfa Romeo παρουσιάζει το BAT (Berlinetta Aerodynamics Tecnica) 7 στην έκθεση του Τορίνο. Το φουτουριστικό πρωτότυπο είναι σχεδιασμένο από τον Bertone έτσι ώστε να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας.

To BAT 7 ήταν η εξέλιξη του BAT 5, ενώ ακολούθησε το BAT 9 και το BAT 11. O Bertone χρησιμοποιείσαι αεροδυναμικές αρχές για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου πρωτότυπου με τους τροχούς του να καλύπτονται από το σώμα του.

Το πρωτότυπο είχε αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,19 Cd την ώρα που σήμερα η Mercedes-Benz CLA έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,22 Cd και το Volkswagen XL1 0,189 Cd.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Jeep: Τα 4 πρωτότυπα για το φετινό Easter Jeep Safari

Τέσσερα πρωτότυπα ετοίμασε η Jeep για το φετινό Easter Jeep Safari που διεξάγεται για ακόμη μια χρονιά στην έρημο Moab, στην Γιούτα των HΠΑ....

BMW Vision Neue Klasse X concept

Μετά τις διαρροές, η BMW αποκάλυψε σήμερα το Vision Neue Klasse X concept, ήτοι ένα νέο Vision όχημα που προσφέρει μια πρόγευση της Neue...

Και νέα διαρροή του BMW Vision Neue Klasse X concept

Διέρρευσαν δύο ακόμη φωτογραφίες του Vision Neue Klasse X concept, του νέου πρωτότυπου της BMW που θα παρουσιαστεί στις 21 Μαρτίου. Το πρωτότυπο μας...
Autoblog.gr