Η αστυνομία κατάσχεσε τα supercars πρώην Βραζιλιάνου δισεκατομμυριούχου

Σχετικά άρθρα

Eike Batista lamborghini

Ο Eike Batista ήταν ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βραζιλίας, αλλά το περασμένο Σαββατοκύριακο, η αστυνομία της Βραζιλίας του κατάσχεσε όλο τον στόλο των αυτοκινήτων του, μαζί με αρκετά ακόμη προσωπικά του αντικείμενα.

Ο Batista το 2012 είχε περιουσία 35 δισ. δολαρίων, χάρη στις επιτυχημένες εταιρίες εξόρυξης πετρελαίου , φυσικού αερίου και άλλων δραστηριοτήτων που διέθετε. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν στραβά γι’αυτόν και πλέον χρωστά 1 δισ. δολάρια.

Eike Batista lamborghini (2)

Έτσι η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποφάσισε να παρέμβει και το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταξύ των αυτοκινήτων που κατάσχεσε η αστυνομία από την έπαυλη του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βρισκόταν μια λευκή Lamborghini Aventador LP700-4, που ο Batista την είχε ως διακοσμητική για το σαλόνι του, μια λευκή Porsche Cayenne Turbo S και πέντε ακόμη αυτοκίνητα. Οι αρχές κατάσχεσαν επίσης υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, δεκαέξι ρολόγια, ένα αυγό Φαμπερζέ και 40.000 ευρώ σε μετρητά. Πλέον, όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, και σύντομα αναμένεται να κατασχεθούν, τα ταχύπλοα του, τα τρία ιδιωτικά αεροπλάνα του και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Αν σου θυμίζει κάτι το όνομα Batista θα σου πω, πως ο γιος του σκότωσε ποδηλάτη με την SLR McLaren του το 2012, ήταν χορηγός του Bruno Senna, έχει συνεισφέρει το ποσό των 12,8 εκατ. δολαρίων για την επιτυχή ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 από το Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ έχει κάνει αρκετές άλλες μεγάλες φιλανθρωπικές δωρεές.

Pablo Escobar (1)

Μιας και αναφερθήκαμε σε κατασχεμένα αυτοκίνητα να σου θυμίσω και την ιστορία του Pablo Escobar, του βαρώνου των ναρκωτικών από την Κολομβία, ο οποίος της δεκαετίες του 1970 και του 1980, θεωρούνταν υπεύθυνος για το 80% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης, κερδίζοντας κάθε ημέρα 1 εκατ. δολάρια, με το Forbes να τον κατατάσσει το 1989, στην 7η θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Ο Escobar σκοτώθηκε το 1993 και προτού χάσει τη ζωή του, οδηγούσε αυτοκίνητα, που οι περισσότεροι από εμάς, μπορούμε μόνο να τα ονειρευτούμε.

Pablo Escobar (2)

Αρκετά supercars, ιστορικά αυτοκίνητα, μια Porsche 356, μια Mercedes 600 limo, μια 300 SL, ήταν μερικά από τα αυτοκίνητά του, τα οποία όλα πλέον σκουριάζουν, εδώ και 22 χρόνια, κάπου στη Κολομβία.

Pablo Escobar (3)

 

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...