McLaren-Honda: Έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε, αλλά θα αναπαράγουμε τις επιτυχίες των ’80s

Σχετικά άρθρα

mclaren-honda

Χθες, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Honda στο Τόκιο, η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της McLaren-Honda για το Ιαπωνικό κοινό και τύπο, κι αυτό που είδαμε για μια ακόμη φορά, είναι η δίψα των δυο πλευρών να επιστρέψουν μαζί στις επιτυχίες. Το πρώτο χειμερινό τεστ αποτελεί παρελθόν και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εκεί, είναι μόνο η αρχή, μπροστά στο βουνό που πρέπει να ανέβουν McLaren και Honda. Σύμφωνα, όμως, με τον Ron Dennis, η ομάδα θα αναπαράγει τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Δεν περιμένεις να βρίσκεσαι στην κορυφή του βουνού την ημέρα που θα αρχίσεις την αναρρίχηση. Χρειάζεται χρόνος και θα πρέπει, επίσης, να προετοιμαστείς καλά. Εμείς, λίγο-πολύ, προετοιμαζόμαστε για την ανάβαση και πρόκειται να είναι μια προκλητική ανάβαση, αλλά μια που, τόσο η Honda, όσο και η McLaren, έχουν πραγματοποιήσει αρκετές φορές μαζί.

Είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση και θα έχουμε επιτυχίες. Επειδή η ιστορία δείχνει ότι η Honda πάντα τα καταφέρνει και η συνεργασία της Honda-McLaren στη δεκαετία του ’80, είναι κάτι που σκοπεύουμε να αναπαράγουμε.

Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να τονίσουμε, είναι ότι στο πρώτο Grand Prix στην Αυστραλία, θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Οι πρώτες δοκιμές σαφώς και δεν ήταν τόσο ομαλές, όσο θα θέλαμε, αλλά παρ’ όλα αυτά, πρέπει να παραμείνουμε πολύ πειθαρχημένοι και να επικεντρωθούμε στην συλλογή των δεδομένων.

Ο Dennis έχει κάνει γνωστό πως πρωταρχικό μέλημμα της ομάδας, είναι να κλείσει τη διαφορά στην απόδοση από την Mercedes, με την αξιοπιστία να έρχεται για την ώρα δεύτερη. Οι δυο πιλότοι της ομάδας δείχνουν να κατανοούν τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά τους, με τον Alonso να είναι έτοιμος να κάνει υπομονή και τον Button να θέλει να δουλέψει σκληρά για να κλείσει τους λογαριασμούς που έχει αφήσει ανοικτούς με την Honda.

Η ομάδα ανακοίνωσε και τη σειρά με την οποία οι δυο πιλότοι θα βρεθούν στο κόκπιτ της MP4-30 στο δεύτερο χειμερινό τεστ στην Βαρκελώνη (19-22 Φεβρουαρίου). Έτσι, ο Jenson Button αναλαμβάνει το πρόγραμμα τις δυο πρώτες ημέρες και ο Fernando Alonso τις δυο τελευταίες, με την McLaren να εμφανίζεται σίγουρη πως τα μονοθέσιά της θα τερματίσουν τον αγώνα στην Μελβούρνη.

[Photo Copyrights: McLaren F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...