Σημαντική βελτίωση στην απόδοση περιμένει η McLaren στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

McLaren-Honda

Τα δεδομένα που πήρε η McLaren στη Βαρκελώνη μπορεί να ήταν περισσότερα απ’ ό,τι στη Χερέθ, αλλά η βρετανική ομάδα σίγουρα δεν κάλυψε τα χιλιόμετρα που θα ήθελε. Μόλις 577 χιλιόμετρα διήνυσαν οι Fernando Alonso και Jenson Button στις 4 ημέρες του δεύτερου τεστ (349 χιλιόμετρα στη Χερέθ) και πλέον μένουν μόλις 4 ημέρες δοκιμών προτού να ξεκινήσουν οι ομάδες την ολοκληρωτική αφοσίωση στην προετοιμασία τους για την Αυστραλία (13-15 Μαρτίου).

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά, στο τελευταίο τεστ θα δούμε κάποια νέα κομμάτια στα μονοθέσια, καθώς έχουν διαπιστωθεί τα βασικότερα προβλήματα αξιοπιστίας και οι τεχνικοί ρίχνουν περισσότερο το βάρος στην ταχύτητα του μονοθεσίου. Αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει να κάνει και η McLaren παρά τα προβλήματα που έχει, με τον επί κεφαλής της ομάδας, Eric Boullier, να πιστεύει ότι η MP4-30 θα είναι σημαντικά καλύτερη στο πρώτο Grand Prix.

Χρησιμοποιούμε κάθε γύρο ώστε ν’ αξιοποιήσουμε τα δεδομένα για το πρόγραμμα ανάπτυξης. Το μονοθέσιο είναι ακόμα σε φάση διαμόρφωσης. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα τώρα για να φέρουμε βελτιώσεις σε Χερέθ και Βαρκελώνη. Αλλά ίσως το κάνουμε την επόμενη εβδομάδα, και στην Αυστραλία θα δούμε ακόμα ένα μεγάλο βήμα.

Eric Boullier

Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται και η κατάσταση όσον αφορά τη Honda. Οι Ιάπωνες αντιμετωπίζουν προβλήματα νεότητας με τον RA615H, αλλά η απόδοση του power unit είναι σημαντική όπως διαπιστώσαμε πέρυσι. Ο Yasuhisa Arai, επί κεφαλής της Honda Motorsports, θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τη Μελβούρνη.

Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε για τη Μελβούρνη. Όλοι μας αισθάνονται ότι είμαστε λίγο πίσω από το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε κάποιες ημέρες την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα ρυθμίζουμε τα δεδομένα, έτσι δεν ενδιαφερόμαστε για την τελική ταχύτητα σε σχέση με τους άλλους. Αλλά, είναι πολύ σημαντικό. Θ’ αλλάξουμε κάποια πράγματα στην αεροδυναμική του μονοθεσίου και στις ρυθμίσεις του κινητήρα στο τελευταίο τεστ για να βελτιωθούμε στην τελική ταχύτητα, και τότε θα κάνουμε τις συγκρίσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...