Αυτές είναι οι καλύτερες μάρκες για το 2014 σύμφωνα με τον Consumer Reports

Σχετικά άρθρα

2015_Lexus_RC_Family_004

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Consumer Reports δημοσιοποίησε τα Car Brand Report Cards που απαριθμεί τις καλύτερες μάρκες για το έτος που διανύουμε. Για να υπολογίσει το “σκορ” του κάθε κατασκευαστή, το CR λαμβάνει υπόψιν τον μέσο όρο των δοκιμών των αυτοκινήτων της κάθε μάρκας για το επίμαχο έτος και την προβλεπόμενη αξιοπιστία των αυτοκινήτων της γκάμας της.

Όπως και το 2013 και το 2014, έτσι και το 2015, την πρώτη θέση κατέκτησε η Lexus χάρη στα πολύ καλά σκορ που πέτυχαν τα αυτοκίνητα της στις δοκιμές αλλά και την σταθερή αξιοπιστία της. Επόμενη ήταν η Mazda με επίδοση έκπληξη, δεδομένου ότι τα μισά μοντέλα της παρουσιάστηκαν ή ανασχεδιάστηκαν μέσα στην προηγούμενη 3-ετία ενώ την πεντάδα, συμπληρώνουν η Toyota, η Audi και η Subaru. Κορυφαία Αμερικάνικη μάρκα ήταν για άλλη μία χρονιά η Buick που ανέβηκε αρκετές θέσεις, προσπερνώντας ακόμα την Honda ενώ στον αντίποδα, 4 από τις 6 χειρότερες μάρκες, προέρχονται από το Detroit – Chrysler, Ford, Dodge και Jeep– με τις άλλες δύο να είναι οι “συνήθεις ύποπτοι”, MINI και Fiat.

Ταυτόχρονα με τα Brand Report Cars, το Consumer Reports έδωσε στη δημοσιότητα και τα Top Picks του για το έτος που μας πέρασε. Αυτοκίνητα τα οποία διακρίθηκαν γενικά χάρη στις επιδόσεις τους στα tests, την αξιοπιστία τους και την ασφάλεια τους. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι φέτος, δεν υπάρχει νικητής στην κατηγορία “Pickup”. Ο λόγος, όπως μας εξηγεί το CR, είναι “επειδή τα 2015 Ford F-150 και Chevrolet Colorado είναι υπερβολικά νέα στην αγορά για να υπάρχουν δεδομένα για την αξιοπιστία τους ενώ τα Chevrolet Silverado/GMC Sierra και RAM 1500 απλά δεν είναι αρκούντως αξιόπιστα”. Βέβαια, πέρυσι, νικητής στην κατηγορία ήταν το RAM 1500… τόσο αναξιόπιστο έγινε σε έναν χρόνο; Όπως και να έχει, ας δούμε λοιπόν τους νικητές.

  • Overall: Tesla Model S
  • Compact: Subaru Impreza
  • Μεσαίο Sedan: Subaru Legacy
  • Μεγάλο Sedan: Chevrolet Impala
  • Πολυτελείας: Audi A6
  • “Πράσινο” αυτοκίνητο: Toyota Prius
  • Sports sedan: Buick Regal
  • Minivan: Honda Odyssey
  • Μικρό SUV: Subaru Forester
  • Μεσαίο SUV: Toyota Highlander

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...