Η Maserati δεν ετοιμάζει μικρότερο SUV επειδή θα κόψει πωλήσεις από το SUV της Alfa Romeo

Σχετικά άρθρα

maserati levante

H Maserati θα παρουσιάσει σε 9 μήνες από σήμερα, στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2016, τη Levante, το πρώτο της SUV και σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρίας, Harald Wester, δεν σχεδιάζουν να βγάλουν στην αγορά και ένα μικρότερο SUV/crossover που θα τοποθετηθεί απέναντι από τη Porsche Macan, επειδή όπως δήλωσε, θα κόψει πωλήσεις από άλλα μοντέλα που ετοιμάζει η Fiat Chrysler Automobiles. Και μπορεί να μην ανέφερε το SUV της Alfa Romeo, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, πως σε αυτό αναφερόταν ο Wester. Κράτησε ωστόσο ένα παράθυρο ανοικτό ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως να υπάρξει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, λέγοντας πως:

Η FCA είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη muti-brand εταιρία και θα ήταν λάθος το κάθε brand κάνει λίγο απ’όλα. Η Maserati δεν πρέπει να κατασκευάσει ένα μικρότερο crsoover από τη Levante, αλλά σε αυτήν την επιχείρηση, δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ, σε ένα δογματικό τρόπο.

Η Levante θα βασίζεται στην Ghibli, θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερο μετατρόχιο και φαρδύτερα μετατρόχια. Θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα, έχοντας αρκετά κοινά μέρη με τις νέες Quattroporte και Ghibli. Η κατασκευή του θα γίνεται στο Mirafiori εργοστάσιο της Maserati στην Ιταλία και μηχανικά θα εξοπλίζεται με τα τρία κινητήρια σύνολα που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις Quattroporte και Ghibli, με αυτά να είναι ένας twin-turbo 3,0-λίτρων V6 απόδοσης 410 ίππων, ένας twin-turbo 3.8-λίτρων V8 με 530 άλογα και ένας 3,0-λιτρος V6 turbodiesel με 275 άλογα, ενώ θα γίνει και το πρώτο plug-in υβριδικό αυτοκίνητό της. Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που θα στέλνει τη δύναμη σε όλους τους τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου τετρακίνητου συστήματος της Maserati. Η Levante θα παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε η Maserati να πουλά 75.000 αυτοκίνητα κάθε χρόνο από το 2018 και έπειτα.

https://www.youtube.com/watch?v=OGSAkL8gkUI

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...