Θα ήθελες να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα σαν κι αυτά;

Σχετικά άρθρα

Range-Rover-Evoque-Cabrio-2014-Studie-1200x800-75227f7d67b638dc

Ζούμε σε μία εποχή που οι κατασκευαστές προσπαθούν να ανακαλύψουν το τελευταίο niche. Την τελευταία “παρθένα” κατηγορία στην οποία θα λανσάρουν ένα μοντέλο για να παίξουν μπάλα μόνοι τους ή αν μη τι άλλου, πρώτοι. Γι’ αυτό υπάρχουν τόσες κατηγορίες και τόσα πολλά διαφορετικά μοντέλα. Όμως οι κατασκευαστές έχουν περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό ικανό για εκείνη την φανταστική ιδέα που θα τους δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα. Τι λες; Να τους βοηθήσουμε λίγο; Χωρίς κανόνες. Χωρίς λογική. Ότι σκεφτείς παίζει! Για παράδειγμα:

Kei Cars

Honda EV-STER Concept

Εδώ προφανώς χρειάζεται συνεργασία μεταξύ κατασκευαστών και κυβερνήσεων ή Ε.Ε. Γιατί όμως να μην υπάρχουν Ευρωπαϊκά kei cars; Γιατί να μην υπάρχουν φοροελαφρύνσεις για ένα μικροσκοπικό –τόσο από πλευράς φυσικού μεγέθους όσο και από πλευράς χωρητικότητας κινητήρα– αυτοκίνητο; Αν θεσμοθετηθούν τέτοιου είδους κίνητρα, τότε ο κόσμος θα θέλει να αγοράσει μικρά αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές θα λανσάρουν τέτοια και ένας ολόκληρος κόσμος πιθανοτήτων και δυνατοτήτων ανοίγεται μπροστά μας! Κοίτα πόσο μικροσκοπικό και τρισχαριτωμένο είναι το –concept– Honda EV-STER. Θυμήσου πόσο γλυκούλι ήταν το Daihatsu Copen.

Καυτά mini cars

renault-twinrun-13

Δες την φωτογραφία και πες μου ότι αν ήσουν/είσαι 18 χρονών και το αυτοκίνητο ήταν σχετικά φθηνό δεν θα σκεφτόσουν πολύ σοβαρά να το αποκτήσεις. Σκέψου ένα πισωκίνητο Twingo με 110 άλογα για παράδειγμα, 150-160 Nm ροπής, παιχνιδιάρικο στήσιμο και “πρησμένο” εξωτερικό. Τι άλλο μπορεί να θέλει ο μέσος 18χρονος που βράζει το αίμα του;

Track-day special hot hatches

mini_cooper_jcw_gp_2012

Αναφέρομαι σε αυτοκίνητα όπως το Mini Cooper JCW GP ή το πιο πρόσφατο, Abarth 695 Biposto. Hardcorίλα με τα όλα της. Σκληρό, ελαφρύ, γρήγορο και υπέρτατα μη-πρακτικό. Χωρίς πίσω καθίσματα, air-condition, ραδιόφωνο και πατάκια, με κάποια δεσίματα στο πλαίσιο, λίγο υψηλότερη ιπποδύναμη και τίποτα άλλο. Εσύ και το αυτοκίνητο και ο Θεός βοηθός.

Station wagons υπερπολυτελείας

180c6cr0vbw1njpg

Εντάξει, δεν είναι και το πλέον κυριλάτο μέσο μεταφοράς, αλλά φαντάσου μία 7-Series Touring. Μία S-Class Estate. Θες να το πεις shooting brake, θέλεις να εφεύρεις έναν νέο, εντελώς παράλογο όρο; Ότι θέλεις κάνεις. Το χρεώνεις και όσο θέλεις και είμαι 100% σίγουρος ότι θα βρεθούν 1.000 άτομα στον κόσμο που θα το αγοράσουν.

Προφανώς οι κατασκευαστές θέλουν να βγάλουν λεφτά. Προφανώς δεν βγάζουν κάτι αν δεν κρίνουν ότι δεν έχει προοπτικές στην αγορά. Αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν με νοιάζει τίποτα απ’ όλα αυτά. Ξεσάλωσε. Ποιους συνδυασμούς διαφορετικών κατηγοριών θα γούσταρες να δεις στην αγορά; Τι πιστεύεις ότι λείπει; Η πρόταση σου, μπορεί να απευθύνεται σε 40 εκατομμύρια υποψήφιους πελάτες, ή σε 10 ζάμπλουτους. Δεν με νοιάζει κι ούτε εσένα πρέπει να σε νοιάζει! Ακούω τις προτάσεις σου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...