Boullier: Η McLaren μπορεί να κερδίσει φέτος

Σχετικά άρθρα

Eric Boullier with Jonathan Neale.

Μετά από το καταστροφικό Σαββατοκύριακο στην Μελβούρνη, δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να ποντάρει σε νίκη της McLaren-Honda μέσα στο 2015, ιδιαίτερα αν αναλύσει τη διαφορά της Mercedes W06 από τον ανταγωνισμό. Λίγες μόνο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, όπου η ομάδα δεν είχε μεγάλες προσδοκίες, και μετά από τις καταστροφικές κατατακτήριες που έφεραν τις δυο MP4-30 στην τελευταία σειρά του grid, ο Eric Bouller συνέχιζε να πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει φέτος. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος απάντησε σε σχετική ερώτηση:

Ναι, είναι ακόμα δυνατόν (να κερδίσουμε), αλλά όχι τρεις, τέσσερις ή πέντε αγώνες. Πιστεύω πάντως ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί.

Όταν η Ferrari, η Renault και η Mercedes αποφάσισαν να εισάγουν αυτή τη μονάδα ισχύος, άρχισαν να αναπτύσσουν τις προτάσεις τους τρία χρόνια πριν από την (πρώτη) δοκιμή. Η Honda το αποφάσισε τον Μάιο του 2013 και αυτό είναι μόλις ενάμιση χρόνο πίσω.

Εν τω μεταξύ, η McLaren έχει υποστεί μια επανάσταση. Πρέπει να οικοδομήσουμε τα πάντα μαζί και αυτό είναι θετικό, αλλά χρειαζόμαστε ένα περιθώριο. Ήταν πολύ φιλόδοξο το να προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι τόσο γρήγορα. Εάν το αυτοκίνητο δεν είναι αξιόπιστο, δεν μπορείς να ασχοληθείς με την ταχύτητα.

Ο Ron Dennis δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως η ομάδα κοίταξε πρώτα να κλείσει την διαφορά στην ταχύτητα από την Mercedes και έπειτα αποφάσισε να στρέψει την προσοχή της στην αξιοπιστία των ριζοσπαστικών ιδεών. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, έχει πολύ δουλειά ακόμη μπροστά της.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως ο Fernando Alonso βρίσκεται σήμερα στο Woking, με σκοπό να οδηγήσει στον προσομοιωτή της McLaren . Ο Ισπανός γυμνάζεται κανονικά, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα βρεθεί στην Μαλαισία για τον δεύτερο αγώνα της σεζόν.

ΠηγήEl Pais

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...